Nemzetközi labdarúgás

Ancelotti tudni véli, miért távozott Klopp!

Még januárban rázta meg a futballvilágot a hír, miszerint Jürgen Klopp a szezon végén kilenc év után távozik a Liverpool kispadjáról.

Akkor a német így fogalmazott:

„Kezdek fáradni. Természetesen nincs semmi probléma, régóta tudtam, hogy egyszer majd be kell jelentenem nektek, de tökéletesen jól vagyok. Tudom, hogy nem fog menni újra és újra és újra.” – búcsúzott Klopp januárban.

Klopp utolsó szezonjában Ligakupa (Carabao Cup) győzelemig vezette a Vörösöket, a Premier League-ben pedig harmadik lett csapatával.

Carlo Ancelotti szerint viszont túl nagy terhet raktak a németre. A Real Madrid vezetőedzője az il Giornale-nak nyilatkozott.

„Nem látok semmi különlegeset. A mi munkánk mindig is ilyen volt, de Klopp esete teljesen más. A folyamatos nyomás, a hatalmas felelősség túl nagy tehernek bizonyult, aminek egy idő után a megszállottja leszel. Arrigo Sacchival is ez történt.” – mondta Ancelotti.

A kilenc Liverpoolnál töltött évre Klopp így reagált:

„Éreztük a szeretet és támogatást. Persze voltak pillanatok, amikor hoztuk, amit kell és sosem adtuk fel. Az emberek ezt várják el. A mi kapcsolatunk a legnagyobb win-win szituáció volt, amit valaha láttam. Semmi nem történt volna, ha nincsenek a szurkolók, de ugyanez igaz fordítva is, mert talán nem ez lett volna a végkifejlet, ha valaki más irányítja a csapatot.” – mondta.

Jürgen Klopp kicsit mindenképpen szeretne pihenni, mielőtt újra munkába áll. Állítása szerint másik csapatot soha nem irányítana a Premier League-ben.

(Borítókép: sportbible.com)