Nemzetközi labdarúgás

Amit lehet az Arsenalnak, nem lehet a New Mexiconak

Egészen elképesztő jelenetsorozatnak lehettek szemtanúi a Memphis – New Mexico USL Championship mérkőzésre kilátogató nézők. /Az USL az MLS alatti divízió/

A listavezető New Mexico középhátvédje, Talen Maples azt hitte, hogy a labda elhagyta a játékteret az alapvonalon, és Alexander Tambakis kapus kirúgáshoz készül, így a görög által kipasszolt labdát felemelte a kezébe, és lerakta az öt és felesre.

Már a kapus sem értette, hogy mit csinál a bekk, a játékvezető pedig azonnal a tizenegyespontra mutatott.

— Memphis 901 FC (@Memphis901FC) June 16, 2024

A vendégek ugyan próbálták eladni az egymás közti meg nem értést a játékvezetőnek, a spori azonban hajthatatlan volt.

A labda mögé a brazil Bruno Lapa állt, és higgadtan gurított a másik irányba vetődő Tambakis mellett az alsóba.

Az első félidőben Lapa a gólja mellé egy gólpasszt is kiosztott, így hamar 2-0-s előnyre tett szert a Memphis, a New Mexicónak pedig csak a szépítésre futotta a mérkőzés végén.

A győzelemmel a hazaiak négy pontra feljöttek a listavezető vendégek mögé, jól lehet két mérkőzéssel többet játszottak.

Kísértetiesen hasonló eset zajlott le idén az Arsenal – Bayern München Bajnokok Ligája-negyeddöntő odavágóján, akkor a David Raya által kipasszolt labdát Gabriel Magalhaes kapta fel a kezébe, a játékvezető viszont akkor – arra hivatkozva, hogy „gyermeteg hiba történt” – nem ítélt tizenegyest.

— Slimfit (@iSlimfit) April 10, 2024

Thomas Tuchel meg is jegyezte a mérkőzés után, hogy rossz döntés született, ám a bajorok így is továbbjutottak, de végül a Real Madrid elleni elődöntőben drámai körülmények között búcsúztak a sorozattól.

(Borítókép: reddit)