Új szerződést kötött az NHL Fergusonja

Az NHL-ben szereplő Buffalo Sabres új szerződést kötött vezetőedzőjével, Lindy Ruffal. A szakember 1997 óta irányítja a csapatot, amellyel 8 alkalommal jutott be a rájátszásba.


Terrence Pegula február lett a Buffalo Sabres tulajdonosa. A tulajdonos elégedett volt a csapat teljesítményével, ezért új szerződést kínált Lindy Ruff vezetőedzőnek. Pegula, akinek 4.7 milliárd dolláros a vagyona egy új több éves megállapodást ajánlott Ruff-nak, aki elfogadta azt.

Az ötvenegy esztendős szakember 1997-ben vette át a csapat irányítását Ted Nolantől, azóta ő irányítja a Buffalót. Ruff vezetésével 8 alkalommal jutott be a Sabres a rájátszásba (13 szezonól). Legnagyobb eredményét a második évében érte el, akkor a Stanley-kupa döntőjében 4-2-re kikapott a Dallas Stars-tól. A mostani rájátszásban, már az első körben kiesett a Sabres (Philadelphia Flyers 4-3). Edzőként 1066 alkalommal ült a kispadon, ebből 526-ot megnyert.

Érdekesség, hogy Ruff nem csak edzőként szolgálta a csapatot, ugyanis első NHL alakulata (játékosként) is a Sabres volt. A szélsőként és védőként is egyaránt használt játékos 1979-től 1989-ig volt a csapatnál, majd átigazolt a New York Rangers-hez.

Videók