Peren kívül megegyezett a Chicago Blackhawks és Kyle Beach

Bizalmi megállapodást kötöttek a felek.


Peren kívül megállapodott egymással a Chicago Blackhawks és a csapat korábbi játékosa, Kyle Beach, akit 2010-ben szexuálisan zaklatott a klub videoelemzője.

Az akkor 20 éves Beach ügyvédje és a klub képviselői szerdán egy mediátor jelenlétében ültek le először tárgyalni, s a megbeszélés végén a Blackhawks közleményben jelezte, hogy bizalmi megállapodást kötöttek a felek.

"A Blackhawksnál reméljük, hogy ez a megállapodás békét és nyugalmat hoz Mr. Beach számára" - írta a chicagói klub, mely a játékos ügyvédjéhez hasonlóan nem közölte a megállapodás részleteit.

Kép

A 2008-as draft első körében kiválasztott sportolót - aki a 2019-20-as idényt a DVTK Jegesmedvék csapatánál töltötte - 2010 májusában Brad Aldrich videoelemző szexuálisan zaklatta és baseballütővel fenyegetve orális szexre kényszerítette. Az esetet Beach azonnal jelentette, és a chicagói egyesület legfontosabb vezetői május 23-án össze is gyűltek az ügyben, de hetekig nem tettek semmit, hogy ne zavarják meg a csapatot, amely 49 év után ismét Stanley Kupa-döntőbe jutott. A Blackhawks aztán június 9-én bajnok lett, majd egy héttel később Aldrich választhatott, hogy önként lemond vagy vizsgálatot indítanak ellene, s mivel a távozás mellett döntött, elmaradt a vizsgálat.

A feljelentést Beach idén májusban tette meg, s a Blackhawks illetékesei akkor még azt mondtak, a vádak hamisak, októberre azonban egy független vizsgálat - mely a csapat megbízásából készült - bizonyította, hogy a gárdánál helytelenül kezelték az ügyet. A botrány hatására a Blackhawks általános igazgatója, Stan Bowman azonnal lemondott, majd később a csapat akkori vezetőedzője, Joel Quenneville a Florida Panther tréneri pozíciójáról köszönt le.

Borítókép/Fotók: Diversty News/Twitter

Videók