NHL: bombasztikus szerződést köthet a sztárvédő

Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokságban (NHL) szereplő Philadelphia Flyers mindenben megegyezett Shea Weberrel, így a liga egyik legjobb védője a pennsylvaniai csapatban folytathatja pályafutását.


Ryan Suter (Minnesota Wild) után minden bizonnyal Shea Weber is elhagyja a Nashville Predators csapatát. A huszonhat esztendős védőnek lejárt a megállapodása jelenlegi csapatával, így korlátozott szabad-ügynök lett. A liga egyik legjobb védőjének tartott Weber a Philadelphia Flyers-höz szerződhet. A pennsylvaniai együttes egy 14 éves 110 millió dolláros szerződést kínált a világ- és olimpiai bajnok védőnek, aki természetesen elfogadta ezt a megállapodást.

A háromszoros All-Star válogatott jégkorongozó a szerződésének első négy évében 56 millió dollárt kereshet majd. Az első négy évben Weber fizetése ”csak” 1 millió dollár lesz, viszont 13 milliós aláírási bónuszt kaphat. Mivel a védő korlátozott szabad-ügynök, így még nem a Flyers játékosa, ugyanis a Predators-nak megvan arra az esélye, hogy megtartsa Webert, igaz ehhez tartania, vagy túllicitálnia kellene a másik csapat ajánlatát. A napokban minden bizonnyal eldől a jégkorongozó sorsa.

A Philadelphia Flyers-nek szüksége van egy jó védőre, ugyanis elhagyta a csapatot Matt Carle, aki a Tampa Bay Lightning-hoz szerződött. Chris Pronger karrierje pedig minden bizonnyal véget ért. A harminchét esztendős védő agyrázkódás utáni tüneteket produkál, emiatt az előző szezonban csak 13 mérkőzésen játszhatott.

Videók