Hivatalos! Visszatér az NHL-be a Winnipeg Jets

Az észak-amerikai profi jégkorongligába (NHL) visszatérő Winnipeg vezetősége bejelentette, hogy a csapat a Jets nevet vette fel. Érdekesség, hogy Jets néven 1979-től 1996-ig volt a világ legerősebb jégkorong-bajnokságának tagja a kanadai város csapata.


A csekély, 23 milliárd dolláros vagyonnal (Kanada leggazdagabb embere) rendelkező David Thomson 170 millió dollárért vásárolta meg a franchiset. Érdekesség, hogy a True North Sports and Entertainment 60 millió dollárt fizetett áthelyezési díj gyanánt a ligának.

A franchise elnöke, Mark Chipman elmondta, hogy 1996 után ismét Winnipeg Jets néven szerepel majd a világ legerősebb jégkorong-bajnokságában a manitobai alakulat.

- Boldogok vagyunk, hogy használhatjuk ezt a nevet, hiszen történelmi jelentőségű a városunknak, nem mellesleg sokat jelent a rajongóiknak is. - kezdte Chipman - A rajongók jelezték nekünk, hogy tartsuk meg ezt a nevet, amit a franchise kezdete óta használunk.

Chipman hozzátette, hogy a logót és mezt későbbi időpontban mutatják be. Az elnevezésre visszatérve, további lehetőség volt még a Winnipeg Falcons, a Manitoba Falcons és a Manitoba Moose, ez utóbbi volt az AHL-ben szereplő csapat neve.

Videók