"Ez az a nap, ami azt reméltem, sosem jön el”

Négy meccsel a visszatérése után visszavonult Rask.


Bejelentette visszavonulását szerdán Tuukka Rask, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Boston Bruins kapusa.

"Ez az a nap, ami azt reméltem, sosem jön el. Az elmúlt hetekben rájöttem, a testem már nem úgy reagál, ahogy kellene ahhoz, hogy azon a szinten játsszak, amit elvárok magamtól, illetve amit a csapattársaim és a Bruins szurkolói érdemelnek" - mondta a 34 éves hálóőr.

A finn játékos egész NHL-es pályafutását a Bostonnál töltötte, amellyel még cserekapusként Stanley Kupát nyert 2011-ben. Később sztárrá nőtte ki magát a posztján, kétszer szerepelt az All Star-gálán, 2014-ben pedig kiérdemelte a legjobb kapusnak járó Vezina-trófeát is. Összesen 308 győzelem részese volt, amellyel klubrekorder, pályafutása során 14 345 lövést védett, a hatékonysága pedig 92,1 százalékos. Mérkőzésenkénti kapott gólátlaga pedig 2,28.

Rask megpróbált visszatérni egy utolsó szezonra a nyári csípőműtétje után, január 14-én ráadásul sikerrel debütált a szezonban, de a következő három mérkőzésén 12 gólt kapott, összességében pedig 90 lövésből 14 gólt engedett.

Borítókép és fotók: Northern Lights Sports /Twitter

Videók