Busás szerződést írt alá az NHL sztárja

Ovecskin több, mint 47 millió dollárt fog keresni öt év alatt.


Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legnagyobb sztárjai közé tartozó orosz Alekszandr Ovecskin öt évre szóló megállapodást írt alá a Washington Capitalsszel- tudatta kedden a fővárosi klub.

A 35 esztendős csatár, akinek egy nap múlva járt volna le a szerződése, az új kontraktus értelmében évente 9,5 millió, összesen pedig 47,5 millió dollárt fog keresni. Ovecskin 2005 óta játszik a fővárosi klubcsapatban, amellyel 2018-ban Stanley Kupát nyert.

Az elmúlt bő másfél évtizedben háromszor lett az alapszakasz legértékesebb játékosa, kilencszer az NHL legjobb góllövője, és számos más trófeát is kiérdemelt sorozatban kiemelkedő produktumai nyomán. Az NHL történetének legeredményesebb mesterlövészeinek örökranglistáján jelenleg a hatodik helyet foglalja el a bajnoki alapszakaszokban eddig szerzett 730 góljával.

Az orosz válogatottal háromszor lett világbajnok, emellett két ezüst- és négy bronzérme is van vb-kről. Olimpián három alkalommal, 2006-ban, 2010-ben és 2014-ben szerepelt, az ötkarikás érem viszont még hiányzik a gyűjteményéből.

Borítókép: Facebook.com/WashingtonCapitals

Videók