A világ egyik legjobb kapusa "szerhasználata" után kész csatlakozni klubjához

"A dolgok eljutottak egy olyan pontra, hogy rájöttem, az egészségemet prioritásként kell kezelnem.”


A világ egyik legjobb jégkorongkapusának tartott Carey Price kész csatlakozni klubjához, az észak-amerikai profiligában (NHL) szereplő Montreal Canadienshez azt követően, hogy önként részt vett a liga által szervezett gyógykezelésen.

Az olimpiai aranyérmes és világkupa-győztes, Stanley Kupa-döntős, hétszeres All Star-válogatott kanadai hálóőr közleményében tudatta, hogy "szer" - azaz alkohol vagy enyhe drog - használata miatt döntött úgy, hogy egy hónapra gyógyintézetbe vonul, mert eljutott egy olyan pontra, ahol már saját maga és a családja érdekében ezt meg kell tennie. A háromgyermekes édesapa jelezte, az elmúlt néhány évben "nagyon sötét helyre engedte be magát", és nem voltak meg az eszközei, hogy megbirkózzon a nehézségeivel.

Carey Price set to return to Canadiens net

"A dolgok eljutottak egy olyan pontra, hogy rájöttem, az egészségemet prioritásként kell kezelnem mind magam, mind a családom érdekében. Bátorítsuk a gyerekeinket is arra, hogy kérjenek segítséget, amikor szükségét érzik! Évek óta elhanyagoltam a mentális egészségemet, és a helyreállítása időbe telik" - fogalmazott a 34 éves Price, aki idényként 10,5 millió dollárt keres, ezzel posztján ő a legjobban fizetett játékos.

Hozzátette, hálás minden támogatásért, jókívánságért, és azt mondta, ezek döntő szerepet játszottak felépülésében. Price nélkül a Montreal - amely döntős volt legutóbb - ebben az idényben gyengén szerepel, csoportjában az utolsó, a 32 csapatból pedig az utolsó előtti helyen áll.

Borítókép: nhl.com

Videók