A Vancouver kiütötte a tavalyi bajnokot

A St. Louis Blues ezzel elvesztette a lehetőséget a diadalra.


A Vancouver Canucks pénteken 6-2-re nyert a címvédő St. Louis Blues ellen és ezzel 4-2-es összesítéssel kiejtette a tavalyi bajnokot az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) rájátszásából.
 

NHL Highlights | 1st Round, Game 6: Blues vs. Canucks - Aug. 21, 2020

The Vancouver Canucks come out flying with four goals unanswered in the first two periods, they eliminate the defending St. Louis Blues in six games to advan...

A kanadai együttes 2011 óta első ízben jutott be főcsoportjának, a Nyugati konferenciának az elődöntőjébe, ahol vasárnaptól a Vegas Golden Knights vár rá.

A Canucks sikerének egyik letéteményese a kapus Jacob Markström volt, aki 34 lövést hárított. A mezőnyben különösképpen Tyler Motte jeleskedett, aki kétszer is betalált. Jay Beagle egy góllal és egy gólpasszal segítette csapatát, Brandon Sutter pedig három gólpasszal vette ki részét a diadalból. A meccsen döntőnek bizonyult a második játékrész, amikor is a Vancouver hat perc alatt három gólt szerzett.

A Keleti főcsoportban a Philadelphia Flyers elütötte a folytatás lehetőségétől a nagy múltú Montreal Canadienst, amelyet péntek este 3-2-re gyűrt le, így összesítésben 4-2-re nyerte a párviadalt. A győztes nyolc év után először vette sikerrel a rájátszás nyitókörét. A főcsoport elődöntőjében a New York Islandersszel találkozik.

Az NHL alapszakasza március 12-én szakadt félbe a koronavírus-járvány miatt, a rájátszás augusztus 11-én kezdődött két helyszínen (Torontóban és Edmontonban) zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, hivatalos elnevezéssel "buborékban". A csapatok négy győzelemig tartó párharcokat vívnak egymással.

A rájátszás eredményei, negyeddöntők:


Keleti főcsoport:

Montreal Canadiens-Philadelphia Flyers 2-3
A párharcot a Philadelphia nyerte 4-2-re

Nyugati Főcsoport:
Vancouver Canucks-St. Louis Blues 6-2
A párharcot a Vancouver nyerte 4-2-re

Borítókép: Jeff Vinnick/Getty Images

Videók