A Tampa újabb lépést tett a Stanley Kupáért

Vajon lehetséges még innen fordítani?


A címvédő Tampa Bay Lightning 3-1-re legyőzte a vendég Montreal Canadienst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Stanley Kupa-döntőjének második, szerdai mérkőzésén, így az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban 2-0-ra vezet. Andrej Vaszilevszkij 42 védéssel járult hozzá a diadalhoz.

Az első összecsapást 5-1-re elbukó, 1993 óta először döntős Montreal támadólag lépett fel, és már az elején Andrej Vaszilevszkijnek hatalmasat kellett védenie Nick Suzuki szólójánál, ám az orosz kapus remek ütemben szúrt ki a botjával. Később Erik Gustafsson lövését védte bravúrral.

A túloldalon emberelőnyben veszélyeztetett a playoff pontlistáját masszívan vezető Nyikita Kucserov, akinek kísérlete Carey Price maszkján csattant.

A második harmadban megtört a jég: Anthony Cirelli távoli, takarásból leadott lövése talált utat a tömegben, Price csak belekapni tudott a korongba, amely végül a hálóba csapódott. Gyorsan jött emberelőnyben a válasz, Suzuki fonákkísérleténél Vaszilevszkij komoly lövésre számított, erre a pakk gurulva és pattogva ment be a lábai között.

Közvetlenül a szünet előtt Barclay Goodrow iramodott meg, keresztpasszát Blake Coleman előrevetődve, látványos mozdulattal ütötte a kapuba, ekkor már csak 1,1 másodperc volt hátra.

Cup Final, Gm 2: Canadiens @ Lightning 6/30/21 | NHL Highlights

Extended highlights of the Montreal Canadiens at the Tampa Bay Lightning

A záróharmadban is őrületesen támadott és sokat lőtt kapura a Canadiens, ám az 56. percben egy hatalmas védelmi hiba megpecsételte a sorsát. Joel Edmundson saját kapuja mögött fonákkal rosszul passzolt, a letámadó Ondrej Palat a hátsó palánkról az alapvonal elé visszapattanót éles szögből egyből kapura tette, Price hiába spárgázott, a korong a visszanyúló jobb korcsolyájáról a kapuba vágódott.

A finálék történetében ez a 52. alkalom, hogy egy csapat összesítésben 2-0-ra vezessen, és ebből eddig 46-szor (90,2 százalékkal) sikerül megnyerni a Stanley Kupát.

 

A következő összecsapást magyar idő szerint szombat hajnalban rendezik Montrealban.

Döntő, 2. mérkőzés:

Tampa Bay Lightning-Montreal Canadiens 3-1 (0-0, 2-1, 1-0)
gól: Cirelli (27.), Coleman (40.), Palat (56.), illetve Suzuki (31.)

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-0 a Tampa javára.

Borítókép: Facebook.com/TampaBayLightning

 

Videók