"A szívem szakad meg, szó szerint": visszavonul a Rangers legendája

Úgy tűnik odafent sem akarták, hogy másik csapat színeiben lépjen jégre.


Szívproblémái miatt nem léphet jégre a következő szezonban Henrik Lundqvist, akit két hónappal ezelőtt szerződtetett az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Washington Capitals.

A 38 éves, olimpiai bajnok és ötkarikás ezüstérmes, valamint világbajnoki arany- és ezüstérmes, Stanley Kupa-döntős svéd hálóőr csütörtökön közösségi oldalára feltöltött üzenetben hozta a nyilvánosság tudomására, hogy "nagyon nehéz és érzelmes" napon van túl. Kiemelte: szívét több héten keresztül terheléses teszteknek vetették alá, amelynek következtében eldőlt, hogy legnagyobb sajnálatára nem tud csatlakozni a fővárosi együtteshez.


Lundqvist a liga egyik legendás játékosa, már 15 idényt húzott le az NHL-ben, és eddig kizárólag a New York Rangerst erősítette, 887 mérkőzésen védett, és tagja volt a 2014-ben Stanley Kupa-döntős együttesnek. Mivel a New York-i gárda nem hosszabbított vele, a fővárosiak kivásárolták - még egy évig érvényes - szerződéséből. A Washington októberben egy évre szóló, 1,5 milliós dolláros megállapodást kötött a kapussal.
Lundqvist a 2000-es játékosbörze (draft) 205. helyén kelt el. Érdekesség, hogy Szuper Levente játékjoga ugyanezen a drafton a 116. helyen kelt el.

 

Borítókép: Jared Silber/NHLI via Getty Images

Videók