A KHL egyik legjobbja a váltás mellett döntött

Ilja Szorokin a New York Islanderhez igazolt.


A következő idényben az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) érdekelt New York Islanders kapusa lesz Ilja Szorokin, az orosz bázisú KHL egyik legjobbja. Éves fizetése kétmillió dollár.

A 24 éves Szorokin tengerentúli játékjogát hat éve foglalta le az Islanders, eddig azonban maradt a KHL-ben, előbb a Metallurg Novokuznyecknél, majd 2014 decembere óta a CSZKA Moszkvánál. A 2015/16-os idény óta a hálóőr mindig meghívót kapott a KHL All Star-gálájára, tavaly pedig bajnoki címet ünnepelhetett. Szorokin 2018-ban olimpiai bajnok lett, míg 2016-ban, 2017-ben és 2019-ben egyaránt világbajnoki bronzérmes volt hazája válogatottjával.

A kapus áprilisban jelezte a CSZKA-nak, hogy nem hosszabbít szerződést, és sajtóértesülések szerint már akkor elkötelezte magát a New York Islandershez, ahol honfitársa, Szemjon Varlamov és a német Thomas Greiss áll kapusposzton alkalmazásban, de utóbbinak a szezon végén lejár a kontraktusa.

Az új igazolás nem léphet pályára a koronavírus-járvány miatt március 12-én félbeszakadt és a tervek szerint augusztus elsején folytatódó szezonban. Az Islanders a Florida Panthersszel került párba a 24 csapatos rájátszás első körében.

Borítókép: Mikhail Tereshchenko\TASS via Getty Images

Videók