A Coyotes nyeretlensége megszakítására, a Penguins ünnepélyes búcsúztatásra készül

Nagy a sürgés-forgás az észak-amerikai profi jégkorongligában, ugyanis a napokban rendezik a Stadium Seriest, vagyis több csapat is szabadtéri környezetben lép pályára, illetve szusszanásnyi idő sincs, hiszen sorra követik egymást a meccsek.


A hétvégi dömping után vasárnap éjszaka "csak" három találkozót rendeznek. Vasárnap este 9 órától jön az idei második Stadium Series mérkőzés, amely new yorki rangadó lesz majd a MetLife Stadiumban, melyen a New York Islanders a városi rivális New York Rangerst fogadja több mint 70.000 ember előtt. A Rangers részéről jó sansz van arra, hogy Matt Rempe az NHL történetében először egy szabadtéri mérkőzésen debütáljon a ligában, a papíron "vendégcsapat" harmadik a keleti konferenciában és az idény során másodjára áll sorozatban hat megnyert mérkőzéssel az alapszakaszban. Ellenfelük, az Islanders rossz formában várja ezt a találkozót, tizedik helyen állnak a főcsoportban és az előző két meccsüket elveszítették, ráadásul az egyaránt tőlük rosszabb mérleggel álló Seatle Kraken és Calgary Flames ellen.

A Colorado Avalanche a január 22-e óta nyeretlen Arizona Coyotes együttesét fogadja. A hazaiak sztárja, Nathan McKinnon félelmetes idényt produkál, 55 mérkőzésen 89 pontig jutott eddig, ami a liga második legjobb mutatója a kanadai táblázatban (Nyikita Kucserov - 94 pont, mögött), és minden esélye megvan arra, hogy megdöntse karrierje legjobb szezonját, a 133 pontos évadát. A Colorado 33-18-4-es mutatóval rendelkezik, azt az Arizonát fogadják, amely január 22-e óta 0-7-1-es mérleggel bír. Az Avalanche a nyugati konferencia negyedik helyét foglalja el, míg a pocsék szériában lévő Coyotes 13. a főcsoportban.

A Pittsburgh Penguins ünnepélyes estére készül, ugyanis visszavonultatják Jaromír Jágr legendás 68-as mezszámát. Ehhez érkezik majd nem csak asszisztálni az a Los Angeles Kings, amely hetedik nyugaton. A házigazdáknak nagyon kellene a győzelem, ugyanis keleti-tizenkettedikként már minden mérkőzés kiemelt fontossággal bír számukra, ha az alapszakasz végén szeretnék megváltani helyüket a rájátszásba. A los angelesieknél Brandt Clarke, a 21 éves védő szombaton megszerezte első NHL-gólját a 17. ligameccsén. Kevin Fiala két pontra van a 400-tól, míg Adrian Kempe szintén kettőre a 300-tól. A Pittsburgh csapatkapitánya, Sidney Crosby megint elérte a 30 gólos idényt, ez már a 12. ilyen szezonja az NHL-ben, amivel a második az örökrangosrban a Washington Capitalst erősítő Alex Ovecskin (17) mögött. A két gárda legutóbbi mérkőzését a Penguins nyerte 4-3-ra hosszabbítás után novemberben.

Az NHL aktuális játéknapjának mérkőzései (magyar idő szerint)

New York Islanders-New York Rangers (21:00)
Colorado Avalanche-Arizona Coyotes (00:00)
Pitsburgh Penguins-Los Angeles Kings (00:00)

(Borítókép: Joe Sargent/NHLI via Getty Images)

Videók