15 év után távozik a klasszis kapus

Elválnak a Rangers és Henrik Lundqvist útjai.


Elválnak a New York Rangers és Henrik Lundqvist útjai, miután az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) érdekelt klub kivásárolja szerződéséből a klasszis kapust.

A klub azért döntött úgy, hogy a hétéves, még élő szerződése utolsó éve előtt megválik a 38 esztendős hálóőrtől, hogy a keret két orosz kapusának adjon lehetőséget, miután az ikonikus svéd játékos utolsó két idénye nem sikerült a hírnevéhez méltón.


(Kép: Andre Ringuette/Getty Images)

Az olimpiai bajnok és ötkarikás ezüstérmes, valamint világbajnoki arany- és ezüstérmes Lundqvist a 2000-es játékosbörze (draft) 205. helyén kelt el. (Érdekesség, hogy Szuper Levente játékjoga ugyanezen a drafton a 116. helyen kelt el.)

Lundqvist egész pályafutását a Rangersnél töltötte, 15 idény alatt 887 mérkőzésen védett, és tagja volt a 2014-ben Stanley Kupa-döntős együttesnek.

null

There are many stars in this league. There are few icons. Number 30, from Åre, Sweden, Henrik Lundqvist: You always have been, and always will be, a Ranger. pic.twitter.com/i5uqUQ9oQz

 

null

For a legend. For representing the Rangers with class and dignity.For loving our city unconditionally. For saving the day, time and again. For giving it all - always.For  New York sports.For a lifetime of memories. For you, HEN-RIK. pic.twitter.com/OQ4v7ClsZp


Kép: Mark Blinch/NHLI via Getty Images

Videók