Visszavágott tavalyi vereségéért az NFC

A Hawaiin megrendezett NFL Pro Bowl mérkőzésen visszavágott tavalyi vereségért az NFC, mely 55-41-re legyőzte az AFC-t.


Egy év elteltével ismét a Hawaiiin található Aloha stadionban rendezték meg az NFL Pro Bowl mérkőzését, ahol szokás szerint az NFC és az AFC főcsoportok legjobbjai mérték össze az erejüket. Az első negyedben Ovie Mughelli 1 yardos futott touchdown-val előnyt szerzett az NFC, amit Adrian Peterson kevesebb mint két perccel a játékrész vége előtt tovább növelt egy 14 yardos futott TD.vel.

A második negyedben, már 35 pont született. 20 másodperc leforgása alatt az NFC két hat pontost szerzett, előbb Tony Gonzalez 4 yardos futása (10:41), majd egy remek védő munka eredményeképpen Deangelo Hall 34 yados fumble visszahordásából is TD született. Három perccel később Larry Fitzgerald 25 yardos elkapása után szerzett TD-ét az NFC. A negyed utolsó NFC TD-ét Steven Jackson szerezte egy 21 yardos futás után. Huszonegy perc alatt, már 43-0-ra vezetett az NFC, mikor Jamaal Charles megszerezte az AFC első pontjait egy 8 yardos futás után elért TD-vel.

A harmadik negyed az AFC uralta, mely Reggie Wayne 16 yardos elkapás, Montell Owens 7 yardos fumble visszahordása és Marcedes Lewis 38 yardos elkapása után is TD-ét szerzett, amire csak David Akers 41 yardos mezőnygólja jött válaszként.

Az negyedik felvonás az utolsó négy percre lett izgalmas, ugyanis ekkor szerezték meg az első pontokat a csapatok. David Akkers (NFC) 38 yardos mezőnygóljával. 43 másodperccel később Jon Beason egy 49 yardos interception visszahordás után szerzett hat pontost az NFC-nek. A találkozó zárása kép Montell Owens 7 yardos elkapása és Alex Mack trükkös játék (3 passz egy play alatt) után szerzett TD-vel az AFC zárta pontokkal az All-Star mérkőzést.

A mérkőzés legértékesebb játékosának (MVP) a Washington Redskins cornerbackjét DeAngelo Hall választották meg. Érdekesség, hogy az Pro Bowl mérkőzések történelmében, az NFC által szerzett 55 egység a második legtöbb pont amit egy csapat elért ezen a találkozókon. Az első helyen is az NFC áll, a 2004-es összecsapáson szintén 55 pontot szerzett. Összesítésen 21-20-ra vezet az NFC.

NFL Pro Bowl mérkőzés:
Honolulu, Hawaii Aloha Stadium, 49,338 néző:

NFC – AFC 55-41

Videók