Újra Ben Roetthlisberger vezette a Steelers legénységét

Győzelemmel tért vissza az irányító.


A Pittsburgh Steelers a New York Giants, míg a Tennessee Titans a Denver Broncos vendégeként győzött a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) első fordulójában.

A hétfő esti első meccsen a pittsburghiek a játék minden elemében jobbak voltak a vendéglátóknál.

A Steelers védelme szinte lenullázta a liga egyik legjobb futójának tartott Saquon Barkley-t, aki 15 próbálkozásból mindössze 6 yardot tudott futni, emellett pedig a Giants irányítójának, Daniel Jonesnak két labdáját is "lehalászta" a védekező egység.

Támadásban ismét Ben Roetthlisberger irányított. A csapattal kétszeres bajnok veterán játékos tavaly súlyos vállsérülés miatt 14 meccsről hiányzott, így tulajdonképpen egy éve nem játszott, ennek ellenére jól sikerült a hétfője.

A 38 éves futballista 229 yardot passzolt és 3 touchdown-átadást produkált, együttese pedig összességében sima, 26-16-os győzelmet aratott.

Steelers vs. Giants Week 1 Highlights | NFL 2020

The Pittsburgh Steelers take on the New York Giants during Week 1 of the 2020 NFL season. Subscribe to NFL: http://j.mp/1L0bVBu Check out our other channels:...


A forduló zárómeccsén a legutóbbi főcsoportdöntős Tennessee alaposan megszenvedett a sikerért Denverben. A Titans a meccsen kiegyensúlyozottabban teljesített riválisánál, védelme a Broncos támadásait két kivételtől eltekintve remekül semlegesítette, támadásban pedig többnyire jól haladt a Ryan Tannehill irányította csapat a pályán, az utolsó percben mégis 13-14-es állásnál kellett a győzelemért támadnia a Titansnek.

Ennek legfőbb oka az idény előtt igazolt veterán rúgó, Stephen Gostkowski gyenge játéka volt, aki három mezőnygól-kísérletet, majd pedig egy touchdown utáni extra pont-kísérletet is elhibázott. A végén aztán mégis ő szerezte meg a győzelmet, 25 yardos mezőnygóljával.


Eredmények, 1. forduló:
New York Giants-Pittsburgh Steelers 16-26
Denver Broncos-Tennessee Titans 14-16

vasárnap játszották:
New Orleans Saints-Tampa Bay Buccaneers 34-23
Atlanta Falcons-Seattle Seahawks 25-38
Baltimore Ravens-Cleveland Browns 38-6
Buffalo Bills-New York Jets 27-17
Carolina Panthers-Las Vegas Raiders 30-34
Detroit Lions-Chicago Bears 23-27
Jacksonville Jaguars-Indianapolis Colts 27-20
Minnesota Vikings-Green Bay Packers 34-43
New England Patriots-Miami Dolphins 21-11
Washington Football Team-Philadelphia Eagles 27-17
Cincinnati Bengals-Los Angeles Chargers 13-16
San Francisco 49ers-Arizona Cardinals 20-24
Los Angeles Rams-Dallas Cowboys 20-17

csütörtökön játszották:
Kansas City Chiefs-Houston Texans 34-20

 

Borítókép: Al Bello/Getty Images
 

Videók