Súlyos sérülése miatt hosszú időre kiesett a Denver sztárja

Von Millernek az egész szezont ki kell hagynia.


Súlyos bokasérülést szenvedett Von Miller, a Denver Broncos sztárja, akinek így a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) most induló szezonját ki kell hagynia.

Az NFL egyik legjobb védője a csapat hétfői edzésének utolsó perceiben lépett rosszul és az első diagnózisok szerint súlyosan rongálódtak a szalagok a bokájában. Az nfl.com információi szerint a 31 éves linebackert csütörtökön Green Bayben megvizsgálja Robert Anderson lábspecialista, és majd azt követően derül ki, hogy milyen kezelések várnak a futballistára.

A nyolcszoros Pro Bowl-játékos (All Star) Miller 2011-ben került a ligába a játékosbörze (draft) második kiválasztottjaként. Azóta csak a Broncosban játszott, melynek színeiben eddig 106 alkalommal vitte földre a rivális irányítóját (sack), ami rekord a csapat történetében. Összességében 490 szerelés fűződik a nevéhez és 26 alkalommal erőszakolt ki labdavesztést az ellenfeleknél. 2016 februárjában bajnokságot nyert együttesével és a Carolina Panthers elleni Super Bowl legértékesebb játékosának választották meg.

A Denver Broncos a csütörtökön kezdődő első forduló zárómérkőzését játssza majd hétfőn éjszaka hazai pályán a legutóbb főcsoportdöntős Tennessee Titans ellen. 

Borítókép: Mark Brown/Getty Images

Videók