Rekordbeállítások vasárnapja az NFL-ben

Több rekordot is beállítottak az észak-amerikai profi amerikaifutball-liga (NFL) vasárnapi játéknapján. Ezek közül az egyik legjelentősebb Drew Breesnek, a New Orleans Saints irányítójának a nevéhez fűződik, a 36 éves játékos ugyanis 7 touchdown-passzal zárta a New York Giants elleni összecsapást


Brees a nyolcadik játékos, aki elérte ezt a számot, legutóbb 2013-ban Peyton Manning és Nick Foles zárt hét TD-passzal. A Giantsnál Eli Manning szintén elképesztő, karriercsúcsot jelentő hat TD-passzal fejezte be a meccset, amelyen a két csapat összesen 101 pontot szerzett, ezzel holtversenyben az NFL történetének harmadik legpontgazdagabb találkozóját vívta. Csak az 1966-os Washington Redskins-New York Giants (72-41) és a 2004-es Cincinnati Bengals-Cleveland Browns össszecsapás (58-48) előzi meg a sorban.

 
A vasárnapi játéknap utolsó mérkőzésén két veretlen csapat, a Denver Broncos és a Green Bay Packers találkozott egymással: a Peyton Manning vezette hazaiak 29-10-re diadalmaskodtak, a 39 éves irányító ezzel a győzelmek számában (186) utolérte az élen álló Brett Favre-t. Érdekesség, hogy ezt a rekordot, illetve a passzolt yardok csúcsát (71 838 yard) - amelyet még szintén Favre tart - jövő vasárnap korábbi klubja, az Indianapolis Colts otthonában adhatja át a múltnak Manning, akinek a győzelem mellett 284 yard hiányzik a csúcsdöntésekhez.
 
Ebben a fordulóban is több sztárjátékos szenvedett súlyos sérülést, Steve Smith, a Baltimore Ravens veterán elkapója a San Diego Chargers elleni összecsapáson előbb még ünnepelhetett, ugyanis az elkapott yardok tekintetében feljött az NFL örökranglistájának tizedik helyére, nem sokkal később azonban Achilles-ín szakadást szenvedett, így számára befejeződött a szezon. A 36 éves játékos az idény előtt még azt mondta, hogy ez lesz az utolsó szezonja, így elképzelhető, hogy a szurkolók nem láthatják többet a pályán, ugyanakkor John Harbaugh vezetőedző jelezte, bízik a játékos visszatérésében.
 
A liga egyik legjobb futójátékosa, a pittsburgh-i Le'Veon Bell szenvedett súlyos térdsérülést a Cincinnati Bengals elleni, 16-10-re elveszített csoportrangadón, a vizsgálatok pedig keresztszalag-szakadást állapítottak meg, így ő sem lép már pályára idén.
 
Eredmények:
Kansas City Chiefs-Detroit Lions 45-10
Chicago Bears-Minnesota Vikings 20-23
Baltimore Ravens-San Diego Chargers 29-26
Pittsburgh Steelers-Cincinnati Bengals 10-16
Cleveland Browns-Arizona Cardinals 20-34
Atlanta Falcons-Tampa Bay Buccaneers 20-23 - hosszabbítás után
St. Louis Rams-San Francisco 49ers 27-6
Houston Texans-Tennessee Titans 20-6
New Orleans Saints-New York Giants 52-49
Oakland Raiders-New York Jets 34-20
Dallas Cowboys-Seattle Seahawks 12-13
Denver Broncos-Green Bay Packers 29-10
csütörtökön játszották:
New England Patriots-Miami Dolphins 36-7
hétfőn játsszák:
Carolina Panthers-Indianapolis Colts 2.30

Videók