Rangadókkal folytatódnak az NFL küzdelmei

A Nemzeti Futball Liga 2. fordulójában kerül sor, az örök Boston-New York rivalizálás újabb fejezetére, emellett az AFC déli csoportjában is farkasszemet néz két ellenfél.


Az első forduló hatalmas küzdelmei, meglepetései, safety-zápora után folytatódik az NFL alapszakasza, a 2. fordulóval.

Rögtön egy csütörtök esti rangadón csap össze a két örök rivális, a New England Patriots és a New York Jets.

Aki tisztában van az NFL-történelemmel, az tudhatja, hogy az Egyesült Államok legnagyobb sportellentéte Boston és New York között van, tehát elég pikáns meccsre van kilátás. A nyár nem a legnyugodtabb körülmények között zajlott a két csapatnál.

A hazafiak fontos játékosokat veszítettek el Aaron Hernandez gyilkossági ügye mellett, míg a New York-i zöld-fehéreknél még semmi se biztos irányító poszton, bár az újonc Geno Smith meggyőzően játszott a Tampa Bay Buccaneers elleni nyitómeccsen.

Az NFC South-ban is csoporton belüli küzdelmeket rendeznek, ugyanis az előző héten hatalmas meccsen Atlantát verő New Orleans Saints Tampába látogat, hogy összecsapjon a Buccaneers csapatával.

Az AFC South-ban méri össze erejét az Indianapolis Colts és a Miami Dolphins, az NFC North küzdelmein belül meg egy kemény kis Chicago Bears-Minnesota Vikings derbit rendeznek.

Mellette megrendezik a Houston Texans-Tennessee Titans meccset, ami attól pikáns, hogy a régi houstoni franchise, az Oilers jelenleg a Nashville-i székhelyű csapat.

Legjobban mégis az AFC North csoportban rendezendő Baltimore Ravens-Cleveland Browns mérkőzést lehetne kiemelni, és a szurkolók közti örök viszályt.

Mint ismert, a Baltimore Colts Indianaba költöztetése után több, mint egy évtizedig csapat nélkül volt a marylandi székhely, majd Art Modell a régi Browns tulajdonosa odaköltöztette csapatát, amellyel kiváltotta a szurkolók haragját. Most újra összecsap a két rivális.

A hétvégét záró hétfő esti rangadót is az AFC North csoportban rendezik, amelynek kérdése: tudnak-e javítani az első fordulós vereségek után a csapatok?

A Meskó Zoltánnal felálló Pittsburgh hazai környezetben kapott ki a Tennessee Titanstől, míg a Cincinnatti Bengals a szeles városban szenvedett vereséget a Medvéktől.

Az elmúlt hétvége igazi reklámja volt a sportágnak: Peyton Manning 7 TD-passza, Safety-özön, hatalmas fordítások, szoros meccsek. Reméljük, a hétvégén is lesz ezekben részünk.

AMERIKAI FUTBALL
NFL-Alapszakasz, 2.forduló - 2013. szeptember 13. - péntek
New England Patriots - New York Jets 2:25 (Sport TV)
2013. szeptember 15. - vasárnap
Atlanta Falcons - St. Louis Rams 19:00
Baltimore Ravens - Cleveland Browns 19:00
Buffalo Bills - Carolina Panthers 19:00
Chicago Bears - Minnesota Vikings 19:00
Green Bay Packers - Washington Redskins 19:00
Houston Texans - Tennessee Titans 19:00
Indianapolis Colts - Miami Dolphins 19:00
Kansas City Chiefs - Dallas Cowboys 19:00
Philadelphia Eagles - San Diego Chargers 19:00
Arizona Cardinals - Detroit Lions 22:05
Tampa Bay Buccaneers - New Orleans Saints 22:05
New York Giants - Denver Broncos 22:25 (Sport TV)
Oakland Raiders - Jacksonville Jaguars 22:25
2013. szeptember 16. - hétfő
Seattle Seahawks - San Francisco 49ers 2:30
2013. szeptember 17. - kedd
Cincinnatti Bengals - Pittsburgh Steelers 2:40 (Sport TV)

Videók