NFL: véget ér a várakozás, útjára indul a tojáslabda - előzetes

Február 2-án a Super Bowl lefújásával téli álomra vonult az NFL, amely péntek hajnalban, a bajnoki címvédő Seattle otthonában felébred hosszú álmából, ismét rúgdossák a bőrt a ligában.


Véget ért a hosszú várakozás Észak-Amerikában, ma este végre megkezdődik az NFL idei szezonja, amelyen a bajnoki címvédő Seattle Seahawks lép pályára a patinás Green Bay Packers ellenében.

A hosszú nyári pihenő alatt az NFL mindenható urai szigorítottak a szabályokon, több szabálytalanságot láthatunk idén, csak az előszezon egyes meccsein több sárga zászló repült a pályára, mint a rájátszás mérkőzésein.

Azt már korábban közöltük, hogy a sportág fanatikusai az idén többet láthatnak kedvenc ligájukból, hiszen heti öt mérkőzést élőben láthatnak a magyar csatornákon a közvetítést birtokló Chello Central Europe által.

Nyitányként rögtön rangadót játszanak az AFC keleti csoportjában, amelyen a gyengélkedő Miami vendége a mindenkire veszélyes New England Patriots lesz, amelynek elkapó gondjai minden elképzelés szerint megoldódott a nyár folyamán.

Ezzel könnyen ki lehet jelenteni, hogy Bill Belichick csapata az idén ismét Super Bowl-esélyesként vág neki a szezonnak.

Rangadót rendeznek az NFC-ben is, ahol délen a négy évvel ezelőtti bajnok, New Orleans Saints lép pályára legnagyobb riválisa az Atlanta Falcons otthonában egy kora délutáni mérkőzésen.

A világ legértékesebb csapata a Dallas Cowboys rögtön komoly erőpróba elé néz, hiszen a liga egyik domináns alakulata, a San Francisco 49ers érkezik az AT&T stadionba.

De nem csak a délutáni mérkőzéseken láthatunk érdekességeket, hiszen a vasárnap esti főmérkőzésen Peyton Manning szembenéz a múltjával, vagyis a Denver Broncos az Indianapolis Colts ellen lép pályára.

Hétfő este az elmúlt évek után ismét két mérkőzést izgulhatnak végig a hajnali baglyok.

Először Detroitba látogat az Eli Manning vezette New York Giants, amelynek szurkolói reménykednek abban, hogy irányítójuk idén többször veszi célba játékostársait a játékszerrel, mint az ellenfél védőit.

A második hét eleji rangadón is láthatunk érdekességet, amelyen Philipp Rivers és a Chargers a 2009-es Super Bowl vesztesével az Arizona Cardinals-szal néz szembe.

Azonban az idei szezon legnagyobb irányító tehetségét, Johnny Manzielt még minden bizonnyal nem láthatjuk a Cleveland Browns színeiben kezdőként a Pittsburgh Steelers ellen, de az AFC északi csoportjának rangadója is hozhat érdekességet a rajongók számára.

AMERIKAIFUTBALL
NFL-Alapszakasz, az 1. forduló programja:
péntek:
Seattle Seahawks - Green Bay Packers 2:00 (tv: Sport 2)
vasárnap:
Atlanta Falcons - New Orleans Saints 19:00
St. Louis Rams - Minnesota Vikings 19:00
Pittsburgh Steelers - Cleveland Browns 19:00
Philadelphia Eagles - Jacksonville Jaguars 19:00
New York Jets - Oakland Raiders 19:00
Baltimore Ravens - Cincinnatti Bengals 19:00
Chicago Bears - Buffalo Bills 19:00
Houston Texans - Washington Redskins 19:00
Kansas City Chiefs - Tennessee Titans 19:00
Miami Dolphins - New England Patriots 19:00 (tv: C8 - 20:00-tól)
Tampa Bay Buccaneers - Carolina Panthers 22:25
Dallas Cowboys - San Francisco 49ers 22:25 (tv: Sport 2)
hétfő: 
Denver Broncos - Indianapolis Colts 2:30 (tv: Sport 2)
kedd:
Detroit Lions - New York Giants 1:10 (tv: Sport 2)
Arizona Cardinals - San Diego Chargers 4:20 (tv: Sport 2) 

Videók