NFL: Tebow a Jetsben, Namath beszólt

A tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő New York Jets játékosa lesz Tim Tebow, aki Peyton Manning érkezésével létszámfelettivé vállt a Denver Broncos-nál. A Jets magyar származású legendája, Joe Namath szerint ez egy ”kirakatigazolás” volt.


Hatalmas meglepetésre a New York Jets csapatában folytatja pályafutását az NFL egyik legtehetségesebb és legnépszerűbb irányítója, Tim Tebow. Mint ismert egykori csapata a Denver Broncos leszerződtette Peyton Manninget, akinek az érkezésével Tebow létszámfelettivé vállt. A Broncos, amely a QB irányításával tavaly beverekedte magát a rájátszásba Manning szerződtetése után Tebow eladása mellett döntött. Fogalmazhatnánk, úgy is, hogy John Elway megszabadult az egyik ”púpjától”. A Denver legendás irányítója az előző szezon közben többször is kritizálta a fiatal QB-t.

A két csapat egy nyolc órás megbeszélést követően csapott egymás tenyerébe. A megállapodás értelmében a Jets egy negyedik és egy hatodik körös választási jogot ad Tebowért és egy hetedik körös választási jogért cserébe. Az ESPN értesülése szerint a remek képességű irányítót az első tervekkel ellentétben nem vasárnap, hanem hétfőn mutatják, majd be.

Érdekesség, hogy a Jets március 9-én kötött egy három éves szerződést a csapat irányítójával, Mark Sanchezzel. Az új megállapodás értelében az irányító 20 millió dollárt garantáltan zsebre tehet. Vagyis a Jets-nél két első számú irányító lesz. Vajon melyikük lesz a kezdő QB? Mindenesetre Tebow leigazolása meglepő és egyben érthetetlen.

A New York Jets legendás irányítója, a magyar származású Joe Namath is kommentálta Tebow érkezését: – Én nagyon sajnálom, hogy nem tudok egyetérteni ezzel a helyzettel. Úgy gondolom, hogy ez egy reklámfogás volt. Szerintem ez rossz döntés. Nem hiszem, hogy ott tisztában vannak a dolgokkal. – mondta az ESPNRadio-nak a hatvannyolc esztendős egyszeres Super Bowl győztes legenda.

Videók