NFL: Sanchez bakiparádéja okozta a Jets vesztét

A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 15. játékhetének hétfő esti rangadóján a Tennessee Titans egy pocsék mérkőzésen verte meg a New York Jetset.


A 2012-es szezon utolsó hétfő esti rangadóján a Tennessee Titans a New York Jets-cel játszott. A találkozó első támadását a Titans vezethette. A kilenc playből álló drive végén a hazaiak egy field goalal megszerezhették volna a vezetést, de Rob Bironas mezőnygól kísérletét blokkolni tudta Muhammad Wilkerson. A Jets több mint hat percig birtokolta a labdát, nem mellesleg előnybe került. Fontos megemlíteni, hogy Tim Tebow visszatért a Jets-be, igaz Mark Sanchez volt a vendégek kezdő iránytója. A QB bordasérülés miatt három mérkőzést hagyott ki. Nos, a Jets Nick Folk 22 yardos mezőnygóljával szerezte meg a vezetést. A felvonás utolsó támadását a Titans vezethette. A hazaiak számára még a saját térfelük átlépésével is komoly gondjai adódtak, így ebből a drive-ból sem szereztek pontokat.

A második felvonásban a Jetsé volt az első labdabirtoklás. A New York-i alakulat közel öt perc alatt csak 28 yardot tudott megtenni. A Titans viszont parádésan kezdte a második negyedet, ugyanis a liga egyik legjobb running back-je, Chris Johnson egy 94 yardos futás után touchdown-t ért el. Miután Bironas berúgta az extrapont kísérletét, így a hazaiak 7-3-ra vezettek. Az előző, gyenge támadássorozat miatt Tebow foglalta el a kezdő irányító pozícióját, de a Jets vele sem tudott pontokat szerezni, sőt csak 17 yardot haladt előre. A Titans mínusz 2 yarddal fejezte be a következő támadását, majd a Jets visszatért, de nem Tebow-val, hanem Sanchezzel a soraiban. A QB rögtön az első passzából eladta a labdát. Az interception-t Jason McCourty jegyezte. A játékrész végéig egyik alakulat sem tudott pontokat elérni, sőt a Jets-nek és a Titans-nek is csak egy-egy first down-ra futotta az erejéből. A Tennessee két felvonás után 7-3-ra vezetett.A New York Jets kezdhette a második félidőt. A vendégek számára nem fejeződött be túl jól a drive, ugyanis Mark Sanchez ismét eladta a játékszert. Az irányító passzát, ezúttal is Jason McCourty fülelte le. A Tennessee Titans nem tudta kihasználni a szerzett labdát, sőt három és fél perc alatt csak 2 yardot tudott előre haladni. A vendégek következő támadásában Sanchez-nek volt két jó passza, majd feljött a pályára Tim Tebow. Sanchez csak egy play erejéig hagyta el a játékteret, majd visszatért, igaz megtört a lendülete. A Tennessee egy pocsék drive-ot (-3 yard) vezetett, majd a Jets átvette a vezetést. Mark Sanchez egy 17 yardos touchdown passzt adott Jeff Cumberland-nek. Érdekesség, hogy a támadásban a New York majdnem elveszítette a labdát. Touchdown-ra touchdown volt a válasz. A Titans irányítója, Jake Locker egy 13 yardos futott TD-ét jegyzett, így a Tennessee visszavette a vezetést (14-10). A Jetsé volt a felvonás utolsó drive-ja, amelyet a negyedik negyedben folytathatott.

A negyedik játékrészben a Jets és a Titans is mínusz yardokkal fejezte be az első drive-ját. Egyik támadósor sem tudta összeszedni magát, sőt a felvonás közepén Sanchez harmadszor is elpasszolta a labdát. A találkozó harmadik interception-jét Michael Griffin érte le. A Tennessee ebből a labdaszerzésből sem tudott pontokat szerezni, nem mellesleg az órából sem tudott sokat lepörgetni. A Jets egy remek támadást vezetett, majd következett egy újabb Sanchez baki. A QB passzát ezúttal is Griffin fülelte le. A Titans is hatalmas hibát követett el. Brett Kern pocsék puntja után a Jets a hazaiak 25 yardos vonaláról kezdhette meg a támadását, de egy bűn rossz snap után a Titans visszaszerezte a labdát, ezzel megnyerte az összecsapást.

NFL
15. játékhét

 Tennessee Titans – New York Jets

14-10 (0-3, 7-0, 7-7, 0-0)
Jake Locker 22/13, 149 passzolt yard Mark Sanchez 28/13, 131 passzolt yard, 1 Touchdown átadás, 4 Interception
Chris Johnson 122 futott yard, 1 Touchdown Shonn Greene 68 futott yard
Nate Washington 62 elkapott yard Jeff Cumberland 53 elkapott yard, 1 Touchdown
Michael Griffin 6 szerelés, 2 Interception Yeremiah Bell 6 szerelés, 1 sack

Videók