NFL: Rodgers és Brees egy csapatban játszhat!

Amennyiben rosszul alakulnának a Green Bay Packers dolgai, akkor Aaron Rodgers irányíthatja az NFC válogatottját a 2012-es NFL Pro Bowlon. A ”Sajtfejűek” irányítójának a cseréje a legendás Dan Marino rekordját megdöntő, Drew Brees lehet.


Az NFL hivatalosan is bejelentette a 2012-es Pro Bowl kereteket. A sorozat második részében az NFC válogatottjával foglalkozunk. A keretben ott találjuk a Green Bay Packers irányítóját Aaron Rodgerst és a New Orleans Saints passzkirályát, Drew Breest. Mielőtt rátérnénk az NFC keretének bemutatására érdemes megjegyezni, hogy a játékosok lemondhatják a Pro Bowlon való szereplést. A Super Bowlba jutó csapatok labdarúgói rendre lemondják ezt a mérkőzést.

Irányító:
Senkit sem lepett meg, hogy a Green Bay Packers irányítója, Aaron Rodgers és a a New Orleans Saints QB-je, Drew Brees kapta a legtöbb szavazatot. A ”Sajtfejűek” sztárjátékosa a 2011-es szezonban 4,643 yardot passzolt, 45 touchdown átadása volt és csak 6 alkalommal adta el a labdát, ezen felül megdöntötte Peyton Manning passer rating rekordját (az új csúcs: 122.5). A 2011-es NFL szezon alapszakaszát 5476 passzolt yarddal zárta Brees, ezzel megöntötte Dan Marino megdönthetetlennek hitt rekordját (5,084). További Brees rekordok: a QB 468 sikeres passzal fejezte be az alapszakaszt, ezzel megdöntötte Peyton Manning 2010-es rekordját (450). Brees 71.6%-os pontossággal passzolt, ami szintén NFL csúcs, saját rekordját múlta felül (2009, 70.6%). A két QB mögött hatalmas meglepetésre nem Matthew Stafford (Detroit Lions), Tony Romo (Dallas Cowboys), vagy Cam Newton (Carolina Panthers) végzett, hanem Eli Manning (New York Giants).

Futó:
A Philadelphia Eagles ugyan végig szenvedte a 2011-es szezont, de a huszonhárom esztendős játékosa, LeSean McCoy magasan kiemelkedett a csapatból. Az idei szezonban 1,309 yardot futott és 17 TD-t ért el. McCoy elkapásaival 315 yardot és 3 hatpontost hozott csapatának, ez is bizonyítja, hogy az Eagles legfontosabb játékosa volt a 2011-es szezonban. Törvényszerű volt, hogy a második futó Matt Forte lesz/lehet. A Chicago Bears szintén lemaradt a rájátszásról, de nem a running backen múlott. Forte 997 yarddal és 3 TD-vel zárta a szezont. A harmadik futó a San Francisco 49ers megállíthatatlan játékosa, Frank Gore lehet.

Fullback (ő blokkol a running backnek, egyes játékban ő is futhat):
John Kuhn a Green Bay Packers játékosa. A mostani szezonban 78 yardot és 4 futott touchdownt ért el, ezen felül 2 elkapott hatpontossal is rendelkezik.

Elkapók:
Az NFL-ben mindegyik csapat elfogadná a Calvin Johnson, Larry Fitzgerald wide receiver párost. A Detroit Lions ”Megatron” becenévre hallgató játékosa karriercsúcsot jelentő 1,681 elkapott yarddal  és 16 TD-vel zárta az alapszakaszt. Az Arizona Cardinals ásza 1,411 yarddal és 8 hatpontosnál állt meg  a szezonban. A két játékos cseréje Steve Smith (Carolina Panthers, 1,394 yard, 7 TD) és Greg Jennings (Green Bay Packers, 949 yard, 9 TD) lehet.

Tight end:
A tight end pozíciót Jimmy Graham foglalhatja, majd el. A huszonöt esztendős New Orleans Saints játékos 1310 yarddal és 11 elkapott touchdownnal fejezte be a mostani alapszakaszt. Graham cseréje az elnyűhetetlen Tony Gonzalez lehet. Az Atlanta Falcons harmincöt esztendős klasszisa karrierje során 13,338 elkapott yardnál tart. A liga történelmében ő rendelkezik a legtöbb elkapott yarddal a tight end pozíciójában.

Tackle:
A támadófal két szélén Jason Peters (Philadelphia Eagles) és Joe Staley (San Francisco 49ers) kezdhet. Cseréjük a New Orleans Saints játékosa, Jermon Bushrod lehet.

Guard:
Mutatja a New Orleans támadófalának erejét, hogy a tackle mellett az louisianai csapat két kezdő guardja Jahri Evans és Carl Nicks is ott van a Pro Bowl keretben, sőt mi több ők kezdhetnek. A kispadra a Tampa Bay Buccaneers játékosa, Davin Joseph ülhet le.

Center:
A center pozíciójában Cam Newton egyik legfontosabb embere, Ryan Kalil kezdhet. A huszonhat esztendős játékos 2009 óta mindegyik Pro Bowlon ott volt. Kalil cseréje a Green Bay-i Scott Wells lehet.

Defensive end:
A szavazás alapján az AFC ezen szekciója (Dwight Freeney, Andre Carter) sem gyenge, de az NFC-jé egyszerűen kegyetlen. Jared Allen (Minnesota Vikings) és Jason Babin (Philadelphia Eagles) összesen 40 sacket jegyzetek az idei alapszakaszban. Ez a páros minden bizonnyal összeáll a Pro Bowlon, hiszen egyik csapat sem jutott be a rájátszásba. A cserepadra 16.5 sack ülhet le. A másodéves Jason Pierre-Paul (New York Giants) először került be a Pro Bowl keretbe.

Defensive tackle:
Amennyiben rosszul alakulnának a dolgok, akkor összesen 261 kiló állna ezen a poszton. A szavazatok alapján Justin Smith (San Francisco 49er) és Jay Ratliff (Dallas Cowboys) játszhat kezdőként. A 49ers falembere 58 szerelést és 7.5 sacket mutatott be az alapszakaszban. A Cowboys játékosa 38 szerelést és 2 sacket tud felmutatni. A cseréjük a 153 kilós B.J. Raji (Green Bay Packers) lehet.

Outside linebacker:
A DeMarcus Ware, Clay Matthews párost sem utasítanák vissza az NFL vezetőedzői. A Dallas ásza a mostani alapszakaszban 58 szerelést és 19.5 sacket mutatott be. A Green Bay ellenállhatatlan védője idén rengeteg kritikát kap, amiért ”csak” 6 sackket ért fel (tavaly: 13.5), de mindig hasznos munkát végez, nem mellesleg a ”Sajtfejűek”  védelmének ő az alappillére. A két védőspecialista mellett Lance Briggs (Chicago Bears) kaphat még szerepet a Pro Bowlon.

Inside linebacker:
Némi meglepetésre, a szavazás alapján nem Brian Urlacher, hanem Patrick Willis (San Francisco 49ers) kezdhet ezen a poszton. A 49ers védelmének egyik alapembere az alapszakaszban 97-szerelést, 2 sacket és 4 kierőszakolt fumblet mutatott be. A Chicago Bears védője lesz Willis cseréje. Urlacher 102-szer szerelte az ellenfél játékosát.

Cornerback:
Charles Woodson és Carlos Rogers keserítheti meg az ellenfél elkapóinak és irányítóinak életét. A Green Bay játékosa  az alapszakaszban 7-szer kapta el az irányító passzát. A San Francisco játékosa 6 interceptiont mutatott be. Érdekesség, hogy Rogers 30 évesen lett először Pro Bowl kerettag. Charles Tillman (Chicago Bears) lehet a cseréjük.

Free safety:
Ebben a pozícióban a Seattle Seahawks fiatal játékosa, Earl Thomas bizonyíthat. A mindössze huszonkét esztendős játékos 98 szerelést és 1 kierőszakolt fumblet tudott felmutatni. Thomas-nak is ez lehet az első Pro Bowl szereplése. A cseréje az öt évvel idősebb Dashon Goldson (San Francisco 49ers) lehet.

Strong safety:
Az Arizona Cardinals játékosa, Adrian Wilson bizonyíthat ezen a poszton. A harminckét esztendős játékos 65 szerelést, 1 kierőszakolt fumblet és 1 interceptiont ért el az alapszakaszban.

Punter:
Andy Lee (San Francisco 49ers) a mostani alapszakaszban 77 puntot rúgott, átlagban 50.9 yardot szállt a levegőben a labda. Leghosszabb puntja 62 yardos volt.

Rúgó:
David Akers (San Francisco 49ers) a 2011-es szezonban 52 mezőnygól kísérletéből 44-et értékesített, ezek közül hét 50 yardnál hosszabb field goal volt. Érdekesség, hogy az évtizedben (2000-2009) 1,114 pontot szerzett, ami NFL rekord, ezen felül a 44 értékesített mezőnygól is liga csúcs.

A visszahordásokért az Arizona Cardinals egyik legjobb cornerbackje, Patrick Peterson felelhet.

Videók