NFL: Peyton Manning visszatér korábbi sikerei helyszínére - a 7. játékhét előzetese

A rangadók hétvégéje következik az észak-amerikai futball liga küzdelmein belül, azonban a forduló legfokozottabban várt mérkőzése mégis Peyton Manning visszatérése az Indianapolis-i Lucas Oil Stadionba.


Az NFL legizgalmasabb hétvégéje következik a 2013-as kiírásban, amelyben egymás ellen küzdenek az AFC East csapatai, benne az Amerikában örökérvényű New York-Boston rivalizálással, ugyanis a Tom Brady vezette New England Patriots a Jets csapatánál vendégeskedik.

Az egyre jobb formába lendülő hazaiakat azonban meglepheti Geno Smith és egysége, akik nem számítanak a liga legjobb támadói közé, de a múlt heti Pittsburgh-től elszenvedett vereség ellenére bárkit meg tudnak lepni, amit megmutattak az Atlanta Falcons otthonában is.

Ebből a kvartettből nem csak ez a két csapat küzd meg egymással, hiszen a Buffalo Bills a Miami Dolphins-nál vendégeskedik.

Az NFC keleti csoportjában is egymásnak feszülnek a riválisok. A szárnyakra kapó Philadelphia Eagles a Tony Romo vezette Dallas Cowboys ellen folytatná győzelmi sorozatát.

Amióta Nick Foles vette át a sasok támadóegységének vezetését, a csapat nem szenvedett vereséget és tengerentúli lapinformációk szerint az első számú irányító, Michael Vick még nem vállalja a játékot vasárnap.

Ellenben a texasiak közel jártak ahhoz, hogy megtréfálják az eddig megállíthatatlan Denver Broncost, ami miatt az eddig gyengébben szereplő zöld mezes védelemnek még meggyűlhet a baja a déliekkel.

Nem ez az egyetlen csoportrangadó amit Pennsylvaniában rendeznek, ugyanis az AFC északi négyesében a Pittsburgh Steelers a bajnoki címvédő, Baltimore Ravens ellen akarja folytatni menetelését a múlt héten megtalált győzelmi úton.

Meskó Zoliék számára jól jött a két héttel ezelőtti pihenő, hiszen jobban összeszokhattak az új játékosok a régiekkel, a csapategység erősebb lett. Ezt mutatja a Jets elleni siker.

Emellett Joe Flaccoék sem szerepelnek bajnokhoz méltóan, 3-3-as mérlegükkel az összesített főcsoport tabellán nem állnak rájátszást érő pozícióban.

A játékhét mindenképpen legpikánsabb párosításának számít a Denver indianapolisi vendégjátéka.

Peyton Manning visszatér egykori sikerei helyszínére, ahonnan nyakműtétje után elküldték, mondván kell a hely az új tehetségnek, a jelenlegi QB-nek, Andrew Lucknak, aki megfelelően lépett a Super Bowl-győztes hadvezér nyomdokaiba, aki 2012-es elküldése óta még nem lépett pályára a csikók ellen.

A sajtó, a szurkolók mind készülnek a vasárnap esti rangadóra, amelyet sajnos Magyarországon nem lehet majd televízió képernyőjén látni.

Hogy még pikánsabb legyen a találkozó a sajtóban kezdett hidegháborúba a denveri vezetőedző, John Fox a Colts tulajdonosával, Jim Irsay-jel. Ebből kiindulva a pályán is nagy harcra lehet számítani.

A forduló zárásaként a nyeretlen New York Giants fogadja Vikings csapatát, hogy ellenük törjék meg a jeget.

Eli Manning az idény eddig eltelt részében nem úgy szerepel, mint egy két Super Bowl-gyűrűt birtokló irányító, hiszen 6 mérkőzés alatt annyi interception-t (labdaeladás) dobott, mint az elmúlt idényben összesen.

Ha ez a tendencia folytatódik akkor az óriások elkönyvelhetik az idénybeli hetedik vereségüket is, de az 1-4-en álló Vikings nem biztos, hogy az a csapat lesz, amely át fog masírozni a nagy alma csapatán.

AMERIKAI FUTBALL
NFL-Alapszakasz, 7. forduló - 2013. október 18. péntek
Arizona Cardinals - Seattle Seahawks 2:25 (SPORT TV)
2013. október 20., vasárnap
Atlanta Falcons - Tampa Bay Buccaneers 19:00
Carolina Panthers - St. Louis Rams 19:00
Detroit Lions - Cincinnatti Bengals 19:00
Jacksonville Jaguars - San Diego Chargers 19:00
Miami Dolphins - Buffalo Bills 19:00
New York Jets - New England Patriots 19:00
Philadelphia Eagles - Dallas Cowboys 19:00
Washington Redskins - Chicago Bears 19:00
Tennessee Titans - San Francisco 49ers 22:05
Green Bay Packers - Cleveland Browns 22:25
Kansas City Chiefs - Houston Texans 22:25 (SPORT TV)
Pittsburgh Steelers - Baltimore Ravens 22:25
2013. október 21., hétfő
Indianapolis Colts - Denver Broncos 2:30
2013. október 22., kedd
New York Giants - Minnesota Vikings 2:40 (SPORT TV)

Szabadnapos a New Orleans Saints és az Oakland Raiders.

Videók