NFL: nincs már veretlen csapat, két legendás irányító is fontos mérföldkőhöz érkezett

A Cincinnati Bengals 43-17-re kikapott a New England Patriots otthonában, ezzel öt hét után nincs már veretlen csapat az NFL-ben. Peyton Manning és Tom Brady is fontos mérföldkőhöz érkezett.


A legtöbb szakértő azt várta, hogy az előző héten katasztofálisan teljesítő New England Patriots ellen nem szakad meg a Cincinnati Bengals jó sorozata. Nos, Tom Brady és a Pats ismét (sokadszor) bebizonyította, kár őket leírni: a Hazafik remek játékkal, a 292 yardot és 2 TD-t szerző Tom Brady vezetésével 43-17-re lelépték a Tigriseket, ezzel 3-2-re javították a mérlegüket. A mérkőzésen a Patriots irányítója megszerezte pályafutása ötvenezredik passzolt yardját - erre korábban mindösszesen öten voltak képesek.

A vasárnap esti meccseken korunk másik legendás irányítója, a Denver Broncost vezető Peyton Manning is fontos karrierállomáshoz érkezett: a Vadlovak QB-ja az Arizona Cardinals ellen 41-20-ra megnyert összecsapáson megdobta pályafutása 500. (majd később 503.) TD-passzát. Brett Favre után ő a második irányító, akinek ez sikerült. A korábbi legendás 4-es összesen 508 TD-passzal vonult vissza, így nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy megtippeljük: Manning 2-3 hét múlva a vonatkozó örökranglista éllovasa lesz.

A játéknap többi meccsén a San Francisco 49ers alaposan megszenvedett a Kansas City Chiefsszel, ám nagy nehezen győzött; a 3 TD-passzt adó Philipp Rivers vezérelte, immáron 4-1-es mérleggel álló San Diego Chargers lenullázta a New York Jetset, az Indianapolis Colts a Baltimore Ravens, míg a Buffalo Bills a Detroit Lions ellen szerezte meg harmadik győzelmét.

Hosszabbításos meccsen győzött a Saints és a Cowboys, a rendes játékidő alatt nyert az Egales és a Giants, míg nyeretlen csapat továbbra is kettő van: a most pihenő Oakland Raiders és a Pittsburgh Steeletstől vereséget szenvedő Jacksonville Jaguars.

NFL
5. játékhét
Green Bay Packers-Minnesota Vikings 42-10
Dallas Cowboys-Houston Texans 20-17 – h.u.
Detroit Lions-Buffalo Bills 14-17
Tennessee Titans-Cleveland Browns 28-29
Indianapolis Colts-Baltimore Ravens 20-13
New Orleans Saints-Tampa Bay Buccaneers 37-31 – h.u.
New York Giants-Atlanta Falcons 30-20
Philadelphia Eagles-St. Louis Rams 34˜-28
Carolina Panthers-Chicago Bears 31-24
Jacksonville Jaguars-Pittsburgh Steelers 9-17
Denver Broncos-Arizona Cardinals 41-20
San Diego Chargers-New York Jets 31-0
San Francisco 49ers-Kansas City Chiefs 22-17
New England Patriots–Cincinnati Bengals 43-17

 

Videók