NFL: negatív mérleggel ment tovább a Panthers, a Ravens kivéreztette a Steelerst

A Carolina Panthers és a Baltimore Ravens jutott tovább első két csapatként a wild card körből az NFL rájátszásának első napján.


A rájátszásban negatív mérleggel bejutó Carolina Panthers a játék minden elemében felülmúlta a haramdik számú irányítójával, Ryan Lindleyvel vitézkedő, a szezon végére remek védelme ellenére láthatóan elfogyó Arizona Cardinals.

A hazai pályán játszó Fekete párducok 10-0-ra is vezettek a meccs elején, ám ekkor a vendég Cardinals még meg tudta fordítani az állást, és két labdaszerzás után (a védelem is a speciális egység is nagyon odatette magát) 14-13-as előnnyel vonulhattak a félidőre a Pintyek.

A második játékrészre aztán végleg elfogyott a kakaó, a hazaiak előbb másfél perc alatt két TD-t szereztek, majd a negyedik negyedben, amikor a védelem megint kitett magáért, és az ellenfél nyolc yardosáról támadhatott az Arizona, Lindley azonnal interceptiont dobott - ezzel végleg elszállt mind a remény, mind a hit a Cardinals-játékosokból - a Panthers bejutott a főcsoport-elődöntőbe, ahol vagy Green Baybe, vagy Seattle-be látogat majd.

Az éjszakai mérkőzésen a liga talán két legősibb riválisa, a Pittsburgh Steelers és a Baltimore Ravens találkozott egymással, az előbbi pályaválasztásával. Idei mérlegük 1-1 volt, ám hazai győzelme óta a Steelers elvesztette legjobb futóját, az előző játékhéten megsérülő Le'Veon Bellt. Ez - mint utóbb kiderül - végzetesnek bizonyult, hiszen megfelelő futójáték hiányában a hazaiak támadójátéka elég kiismerhető vált, a kőkemény baltimore-i védelem ellen pedig ez halálos dolog.

A meccs fordulópontja a harmadik negyedben jött el, amikor Joe Flacco életveszélyes helyzetből nem csak hogy megmenekült James Harrison elől, de TD-passzt dobott Torre Smith-nek. A Steelers ugyan egyszer még visszajött a meccsbe (15-20), Terrell Suggs lábbal (!!) elkapott interceptionjére azonban már nem volt válasza a hazaiaknak.

Ezzel az is eldőlt, hogy a következő körben a Ravens utazik az első kiemelt New England Pariotshoz (a két csapatnak az utóbbi évekből nem csekély playoff-múltja van), míg a mai Colts-Bengals meccs győztese lesz a Denver Broncos vendége a főcsoport-elődöntőben.

NFL
Rájátszás, wild card kör
NFC
Carolina Panthers (4.) - Arizona Cardinals (5.) 27-16

AFC
Pittsburgh Steelers (3.) - Baltimore Ravens (6.) 17-30

Videók