NFL: Manning győzelemre vezette a Broncos-t

A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 14. játékhetének nyitó mérkőzésén a Denver Broncos idegenben verte meg az Oakland Raiders-t.


A Denver Broncos (10-3) kezdte az Oakland Raiders (3-10) elleni AFC Nyugati csoportjának a rangadóját. Peyton Manningék egy nagyszerű drive-ot vezettek (10 play, 68 yard, 4:30 perc), amelynek végén Joel Dreessennek volt egy 6 yardos touchdown elkapása. Matt Prater extra pontja után 7-0-ra vezetett a Denver. A Raiders-t teljesen megzavarta a vendégek gyors pontja. A hazaiak 28 másodperc után puntra kényszerültek. A Broncos a második labdabirtoklásából is pontokat szerzett. Prater 43 yardról rúgta be mezőnygól kísérletét, így már tíz egységgel vezetett a coloradói alakulat. Érdekesség, hogy a Denver eljutott a Raiders 15 yardos vonaláig, de a védelem egy Lamarr Houston sackkel megállította Manningéket. Az Oakland következő támadásában Carson Palmer-nek volt egy 58 yardos passza, majd az irányító eladta a labdát. Az interception-t Champ Bailey jegyezte. A negyed utolsó támadását a vendégek vezethették. A drive a második felvonásban folytatódott.

A Broncos a szokásoknak megfelelően ebből a támadásából is pontokat szerzett. Prater 34 yardról értékesítette mezőnygól kísérletét. Az Oakland valamivel több, mint másfél percig tartotta magánál a labdát, majd egy punt következett. Palmerék képtelenek voltak hosszú támadást vezetni. A Denver ismét egy remek drive-ot mutatott be, de bebizonyosodott, hogy még Manning is tud hibázni. Az irányító passzát a Raiders védője, Phillip Adams fülelte le. A hazai együttes megmutatta, hogy igenis képes hosszú támadásra. Az Oakland 14 play alatt 79 yardot haladt előre, nem mellesleg a drive végén Carson Palmer egy 6 yardos touchdown passzt adott Darren Mcfaddennek. Sebastian Janikowski extra pontja után a Raiders felzárkózott 13-7-re. A felvonás végén a Denver-nek és az Oakland-nek is volt egy-egy támadása. Két negyed után a Broncos vezetett.Az Oakland Raiders kezdte a második félidőt. A hazai együttes régi arcát mutatta, ugyanis a támadása kilátástalan volt. A Denver Broncos a harmadik játékrészt is pontokkal nyitotta meg. Matt Prater 20 yardról rúgta be field goal kísérletét. A hazai csapat kevesebb, mint két percig tartotta magánál a labdát, majd az irányító kezéből kiütötte a játékszert Von Miller. A szabad labdát a Broncos defensive tackleje, Mitch Unrein szerezte meg. A Denver 38 másodperc alatt kihasználta Palmer hibáját. Knowshon Moreno egy 1 yardos futás után ünnepelhetett touchdown-t. Egy pocsék Raiders támadás után ismét a vendégek következtek. A coloradói együttes 23 másodperccel a negyed vége előtt tovább növelte az előnyét. Prater 33 yardról sem hibázta el a mezőnygól kísérletét, így a Broncos 26-7-re vezetett az utolsó felvonás előtt.

Az utolsó játékrészben a Raiders vezette az első támadást, de a hazai együttes, még a saját tárfelét sem tudta átlépni. A Broncos a várakozásoknak megfelelően elkezdett játszani az idővel. Manningék több mint 4 percet pörgettek le az órából, majd egy punt után ismét a Raiders következett. A hazaiak kevesebb, mint 2 minutum alatt pontokat szereztek. Carson Palmer egy 56 yardos touchdown passzt adott Darrius Heyward-Bey-nek. Az Oakland megpróbálkozott egy kétpontos extrával, de Palmerék nem tudták megvalósítani a vezetőedző elképzelését. A hazai pontok után a Broncos lepörgette az órát, így 26-13-ra megnyerte az összecsapást.

NFL
14. játékhét

 Oakland Raiders – Denver Broncos

13-26 (0-10, 7-3, 0-13, 6-0)
Carson Palmer 30/19, 273 passzolt yard, 2 Touchdown átadás, 1 Interception Peyton Manning 36/26, 310 passzolt yard, 1 Touchdown átadás, 1 Interception
Darren McFadden 52 futott yard Knowshon Moreno 119 futott yard, 1 Touchdown
Rod Streater 100 elkapott yard Eric Decker 88 elkapott yard
Mike Mitchell 6 szerelés, 1 sack Von Miller 4 szerelés, 1 sack, 1 forced fumble

Videók