NFL: edzésre jelentkezett Manning utódja!

A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 2012-es Draft-jának első választottja, Andrew Luck kedden edzésre jelentkezett az Indianapolis Colts csapatánál. Peyton Manning utódja kiválasztása óta először tréningezett a Colts-nál.


Az NFL idei játékosbörzéjének első választottja, Andrew Luck sikeresen lediplomázott a Stanford Egyetemen, így kedden edzésre jelentkezett első NFL csapatánál, az Indianapolis Colts-nál. Érdekesség, hogy Luck volt a Stanford Egyetem negyedik (Bobby Garrett 1954, Jim Plunkett 1971, John Elway 1983) irányítója, akit elsőként választottak ki a drafton.

A mindössze huszonkét esztendős irányítónak nem lesz könnyű dolga, ugyanis a Colts-nál a legendás Peyton Manning-et kell pótolnia. Mint ismert a liga egyik, ha nem a legjobb irányítója elbocsátása után a Denver Broncos-hoz szerződött. A szakértők szerint Luck minden bizonnyal pótolni tudja az elődjét, ugyanis a játékstílusuk megegyezik, sőt a fiatal QB-nek pont Manning a példaképe. Érdekesség, hogy Manning és Luck jól ismerik egymást.

Az új edzővel (Chuck Pagano) készülő Indianapolis Colts szeptember 9-én a Chicago Bears ellen kezdi meg a 2012-es szezont. A kétszeres Super Bowl győztes Colts-nak vissza kell állítania renoméját, ugyanis az előző idényben 2-14-es mérleggel a liga utolsó helyén zárt.

Videók