NFL: Bradyék hálaadási KO-ja, őrületes edzői hiba Detroitban

A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 12. játékhetén a New England Patriots legyőzte a New York Jetset. A Detroit Lions-t a vezetőedzője verte meg.


Hálaadási őrület volt Detroitban, ahol a hazai pályán játszó Lions (4-7) a hosszabbításban kapott ki a Houston Texans-tól (10-1). Az első negyed után Mikel Leshoure futott touchdown-jával, még a Lions-nál volt az előny. A második felvonásban a hazaiak és a vendégek is két-két TD-ét szereztek, majd következett a harmadik 15 perc. A Lions Jason Hanson 46 yardos mezőnygóljával 24-14-re módosította az állást. A Texans azonban négy perc leforgása alatt kiegyenlített. Justin Forsett egy 81 yardos TD futást mutatott be, míg Shayne Graham 45 yardról értékesítette mezőnygól kísérletét. Érdekesség, hogy Forsett hatpontosánál a futó könyöke már földet ért, de a Lions vezetőedzője, Jim Schwartz sportszerűtlenül viselkedett (minden egyes pontot újranéznek, de az edző azonnal bedobta a piros zászlót és ez szabálytalan!), így a bírók megadták a TD-ét. Az utolsó negyedben is két-két touchdown született, így a rendes játékidő után 31-31-re állt a két csapat.

A pénzfeldobást a Lions nyerte meg, azaz a hosszabbításban a hazaiak vezethették az első támadást. A Detroit a drive harmadik playében eladta a labdát. Brandon Pettigrew kezéből Danieal Manning és Connor Barwin közösen ütötte ki a játékszert, amelyet Manning szerzett meg. A Texans eljutott egy field goal kísérletig, de Graham 51 yardról mellérúgta a labdát. A Lions-nak a következő támadása nem sikerült túl jól, sőt Matthew Stafford majdnem eladta a labdát. Az irányítót a visszajátszás mentette meg az interception-től. A Texans nem támadhatott sokáig, ugyanis Matt Schaub passzát lefülelte Chris Houston. Az interception-t pontokra, nem mellesleg győzelemre válthatta volna a Lions, de Hanson 47 yardos field goal kísérlete a kapufán csattant. Az összecsapást végül a Texans nyerte meg Graham 32 yardos mezőnygóljával. A texasi együttes öt napon belül a második hosszabbításos mérkőzését nyerte meg, ez NFL-rekord. A mérkőzés után a Houston játékosai minden bizonnyal hálát adtak Schwartz hatalmas hibájáért.

NFL
12. játékhét

 Detroit Lions – Houston Texans

31-34 (7-0, 14-14, 3-10, 7-7, 0-3) – hosszabbításban
Matthew Stafford 61/31, 441 passzolt yard, 2 Touchdown átadás Matt Schaub 48/29, 315 passzolt yard, 1 Touchdown átadás, 1 Interception
Joique Bell 47 futott yard, 1 Touchdown Arian Foster 102 futott yard, 2 Touchdown
Calvin Johnson 140 elkapott yard, 1 Touchdown Andre Johnson 188 elkapott yard
Cliff Avril 2 szerelés, 2 sack, 1 forced fumble J.J. Watt 5 szerelés, 3 sack

A Washington Redskins (5-6) némi meglepetésre legyőzte idegenben csoport riválisát (NFC Kelet) a Dallas Cowboys-t (5-6). Az első negyed után, még a Cowboys vezetett Dan Bailey 30 yardos mezőnygóljával. A második felvonásban a Redskins elképesztő teljesítményt nyújtott. Robert Griffin III három touchdown passzt adott, nem mellesleg Alfred Morris-nak volt egy 1 yardos hatpontos futása is. Érdekesség, hogy RG3-nak egy 68 és egy 59 yardos TD passza is volt. A második 15 percben a Cowboys-nak három támadássorozata volt, ebből kétszer eladták a labdát Tony Romóék (fumble, interception).

A harmadik játékrész egyértelműen a hazai alakulaté volt. Bailey 33 yardos mezőnygóljával és Dez Bryant 85 yardos TD elkapásával a Cowboys 10 ponttal került közelebb a Redskins-hez, Érdekesség, hogy az 1999-es szezon óta ez volt a Cowboys leghosszabb TD passza. Annak idején Troy Aikman egy 90 yardos touchdown passzt adott Jason Tucker-nek. Az utolsó negyedben a Cowboys 18 pontot szerzett, de ez is kevés volt a győzelemhez, ugyanis a Redskins is eljutott 10 egységig, így a fővárosi alakulat 38-31-re megnyerte az összecsapást. ”Mr. November”, azaz Tony Romo sorozatban 14 megnyert mérkőzés után szenvedett ismét vereséget ebben a hónapban! Érdekesség, hogy Robert Griffin III előző két mérkőzésén nyolc touchdown passzt adott, így bombaformában várja a New York Giants elleni csoportrangadót.

NFL
12. játékhét

 Dallas Cowboys – Washington Redskins

31-38 (3-0, 0-28, 10-0, 18-10)
Tony Romo 62/37, 441 passzolt yard, 3 Touchdown átadás, 2 Interception Robert Griffin III 28/20, 311 passzolt yard, 4 Touchdown átadás, 1 Interception
Felix Jones 14 futott yard Alfred Morris 113 futott yard, 1 Touchdown
Dez Bryant 145 elkapott yard, 2 Touchdown Pierre Garcon 93 elkapott yard, 1 Touchdown
Anthony Spencer 10 szerelés, 2 sack Josh Wilson 6 szerelés, 1 forced fumble

Az AFC Keleti csoportjának a rangadóján a New England Patriots (8-3) idegenben döngölte földbe a New York Jets (4-7) együttesét. Az első negyedben, még semmi gond sem volt a hazaiak játékával, ugyanis remekül megfogták a Tom Brady vezette támadósort. Az első 15 percben egyik alakulat sem szerzett pontokat. A második felvonás rémálomszerűre sikeredett a Jets számára. Brady rögtön a játékrész elején egy 3 yardos touchdown passzt adott Wes Welker-nek. A vendég pontok után a Jets mindent megtett az egyenlítésért, így nekimentek a negyedik és egynek. Shonn Greene azonban elejtette a labdát, amelyet a Patriots szerzett meg.  A New England egy perc leforgása alatt három hatpontost szerzett. Shane Vereen egy 83 yardos elkapás után, míg Steve Gregory és Julian Edelman egy-egy fumble visszahordás után ünnepelhetett hatpontost. Érdekesség, hogy Gregory visszahordott TD-jénél Mark Sanchez úgy veszítette el a labdát, hogy nekiszaladt a saját falemberének!

A negyed végén Edelmannak egy elkapott touchdown-ja is volt, így a Pats már 35-0-ra vezetett. Az első két negyedet figyelembe véve a 35 szerzett pont franchise rekord. A Jets elkerülte a nullázást, ugyanis 7 másodperccel a félidő vége előtt Nick Folk 32 yardról berúgta a mezőnygól kísérletét. A New England 35-3-as vezetésről várhatta a folytatást. A harmadik negyedben a Jets kilenc ponttal közelebb került a Pats-hez. A felvonásban a New Yorknak volt egy safety-je, igaz ezt a Pats támadófalának köszönhette. Az utolsó negyed elején Brady-nek és Stevan Ridley-nek is volt egy-egy futott touchdown-ja, igaz a irányító ”csak” bedőlt a célterületen belülre. A Jets a mérkőzés vége előtt két perccel Dustin Keller TD-jével, még kozmetikázott az eredményen. A New England végül 49-19-re nyerte meg a találkozót, így megerősítette vezető helyét az AFC Keleti csoportjában. Érdekesség, hogy ez volt a Patriots vezetőedzőjének, Bill Belichick-nek a 200. győzelme az NFL-ben.

NFL
12. játékhét

 New York Jets – New England Patriots

19-49 (0-0, 3-35, 9-0, 7-14)
Mark Sanchez 36/26, 301 passzolt yard, 1 Touchdown átadás, 1 Interception Tom Brady 28/18, 323 passzolt yard, 3 Touchdown átadás
Shonn Greene 71 futott yard Stevan Ridley 97 futott yard, 1 Touchdown
Jeremy Kerley 86 elkapott yard Shane Vereen 91 elkapott yard, 1 Touchdown
LaRon Landry 8 szerelés, 1 forced fumble Steve Gregory 5 szerelés, 1 Interception, forced fumble

 

Videók