NFL-Beharangozó: vérre meggy a 49ers – Giants harc

Folytatódik a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) hatodik játékhete. A San Francisco 49ers és a New York Giants összecsapása mindent visz.


Az NFL hatodik játékhetének legjobban várt mérkőzésén a San Francisco 49ers a New York Giantset látja vendégül. A két csapat az előző szezon főcsoportdöntőjében drámai mérkőzést játszott egymással. A rengeteg vitát kiváltó mérkőzést a Giants nyerte meg egy a hosszabbításban rúgott Lawrence Tynes-féle mezőnygóllal. A szakértők szerint az NFC-ben ismét ez a két csapat játszhatja majd a főcsoportdöntőt, igaz az Atlanta Falcons-ról sem szabad megfeledkezni, amely jelenleg veretlen. A San Francisco védelme megkeserítheti Eli Manning életét, ugyanis az előző idényben a két csapat mérkőzésein hétszer sackkelték a Giants QB-jét.

Érdekesség, hogy a 49ers a mostani szezonban, még nem kapott ki hazai pályán (2-0). A New Yorki alakulatban parádés formában van Ahmad Bradshaw és Victor Cruz. A futó a múlt heti Cleveland Browns elleni mérkőzésen 200 yardot futott (1 touchdown), míg az elkapó három TD-vel zárta azt a találkozót. A Giants-ben utoljára 1960-ban volt hasonló teljesítményekre példa. Minden bizonnyal az év egyik legjobb mérkőzését játssza majd egymás ellen a két alakulat.A veretlen csapatokat figyelembe véve a Houston Texans-nak (5-0) lesz nehezebb dolga, ugyanis a texasi alakulat a Green Bay Packers-t látja vendégül. Érdekesség, hogy a ”Sajtfejűek” a 2012-es szezonban még nem nyertek idegenben mérkőzést. A legérdekesebb kérdés azaz, hogy Aaron Rodgersék mihez kezdenek majd a Texans védelmével, amely 14.6 pontot engedtek eddig. Sajnos a Houston védelme elveszítette az egyik oszlopát, ugyanis a New York Jets elleni hétfő esti rangadón Brian Cushing-nak elszakadt az elülső-keresztszalagja a bal térdében, emiatt a linebacker már nem játszhat a 2012-es idényben.

Az Atlanta Falcons (5-0) az Oakland Raiders-t fogadja a vasárnapi játéknapon. A puszta számadatok alapján a szezon legnagyobb meglepetése lenne az, ha a Raiders legyőzné a Falcons-t idegenben. Az Oakland 16.8 pontot, míg az Atlanta támadói 29.6 pontot szereztek eddig. A védelmek között is ég és föld a különbség. A Raiders 31.3 egységet kapott eddig, míg a Texans 18.6 pontot ”adott” az ellenfeleinek. Vajon a Raiders megtudja állítani majd Matt Ryanéket?A New York Jets az előző héten a Packers-t legyőző Indianapolis Coltsot látja vendégül. A Jets a hétfő esti rangadón kiábrándító játékkal kapott ki a Texans-tól, vagyis van mit javítaniuk Rex Ryanéknek. A New York-i alakulatban továbbra is Mark Sanchez lesz a kezdő irányító, pedig a huszonöt esztendős QB pályafutása legrosszabb idényét futja eddig. Érdekesség, hogy a Jets tulajdonosa, Woody Johnson korábban arról beszélt, hogy Tim Tebow hamarosan első számú irányítóvá lép elő.

Hétfőn egy remek csoport rangadót rendeznek majd. Az AFC Nyugati csoportjában a San Diego Chargers a Denver Broncos-t látja vendégül. 2001 óta huszonkétszer találkoztak egymással a felek, ebből tizenkétszer a Chargers került ki győztesen. Érdekesség, hogy a Chargers egy New Orleans Saints, míg a Broncos egy New England Patriots elleni vereséget szeretne feledtetni.

NFL
6. játékhét
Csütörtök:
Tennessee Titans – Pittsburgh Steelers 26-23
Vasárnap:
Atlanta Falcons – Oakland Raiders
Cleveland Browns – Cincinnati Browns
Miami Dolphins – St. Louis Rams
New York Jets – Indianapolis Colts
Philadelphia Eagles – Detroit Lions
Tampa Bay Buccaneers – Kansas City Chiefs
Baltimore Ravens – Dallas Cowboys
Arizona Cardinals – Buffalo Bills
Seattle Seahawks – New England Patriots
San Francisco Giants – New York Giants
Washington Redskins – Minnesota Vikings
Houston Texans – Green Bay Packers
Hétfő:
San Diego Chargers – Denver Broncos
Szabadnapos: Chicago Bears, New Orleans Saints, Carolina Panthers, Jacksonville Jaguars

Videók