NFL-Beharangozó: Pats - Jets és Giants - Redskins csúcsrangadó

A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) hetedik játékhetének vasárnapi játéknapján több érdekes csoportrangadót rendeznek meg.


Az AFC Keleti csoportjában a New England Patriots a New York Jetset látja vendégül. Hatalmas meglepetésre egyik alakulat sem pozitív mérleggel áll a csoportban, sőt a két csapat játékával is hatalmas problémák vannak. A Pats és a Jets is hullámzó teljesítményt nyújt, így érdekes lehet a két együttes mai összecsapása. Érdekesség, hogy a Buffalo Bills és a Miami Dolphins is 3-3-as mérleggel áll ebben a kvartettben. Visszatérve a Patriots – Jets találkozóra. A két csapat 2001 óta 24 alkalommal találkozott egymás ellen, ebből 17 összecsapáson a ”Hazafiak” győzedelmeskedtek.

A Jets számára különösen fájó vereség volt a 2010. december 6-i, amelyet 45-3-ra veszítettek el Rex Ryanék. A hét elején érdekes hírről számolt be az ESPN.com. Az oldal információ szerint továbbra is a pocsék formában lévő Mark Sanchez lesz a Jets kezdő irányítója, míg a kezdőbe vágyó Tim Tebow lesz a futó! A New Yorkban jelenleg három futó is sérüléssel bajlódik (Shonn Greene, Joe McKnight, Bilal Powell), így az irányítónak kell betöltenie ezt a posztot. Vajon melyik csapat jön ki jobban a hullámzásból?

Az NFC Keleti csoportjában is egy érdekes rangadót rendeznek meg. A regnáló bajnok, a New York Giants (4-2) a Washington Redskins-t (3-3) fogadja. Mindkét irányító Eli Manning és Robert Griffin III is remek formában van, így a támadósorok is pazar játékkal rukkolnak elő. A Giants és a Redskins is 29.7 pontot hozott össze eddig, a védelmek között, azonban hatalmas a különbség. A címvédő átlagban 19.0 pontot kap, míg a fővárosi együttes 28.8 egységet enged az ellenfélnek.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a múlt heti fordulóban a Giants a San Francisco 49ers otthonában nyert 26-3-ra, amely minden bizonnyal megdobta a csapat önbizalmát, igaz Redskins is győztesen hagyta el a pályát múlt hét vasárnap. RG3-ék a Minnesota Vikings csapatát verték meg 38-26-ra. A két alakulat 2001 óta 22 alkalommal találkozott egymással, ebből 15 mérkőzést a Giants nyert meg. Az előző két összecsapásukból viszont a Redskins került ki győztesen.A New Orleans Saints a Tampa Bay Buccaneers vendég lesz vasárnap. A vendég csapatban visszatérhet Jonathan Vilma, akit anno a Bounty-ügy miatt tiltott el Roger Goodell az NFL biztosa. A védelem erősödik, viszont a támadósor meggyengült, ugyanis Drew Brees egyik kedvenc célpontja, Jimmy Graham nem játszhat a mérkőzésen. A tight end bokasérülés miatt marad le a mai mérkőzésről. Az NFC Déli csoportjának a rangadóján nehéz megmondani, hogy melyik együttes nyerheti meg a vasárnapi találkozót. A két csapat 2001 óta 21-szer találkozott egymással. Érdekes módon a Tampa Bay ebből tizenegy mérkőzést nyert meg.

A vasárnapi játéknap utolsó mérkőzésén a Cincinnati Bengals csoport riválisát (AFC Észak) a Pittsburgh Steelers-t látja vendégül. A Bengals jelenleg 3-3-as mérleggel a csoport második helyén található, csak az 5-1-gyel álló Baltimore Ravens előzi meg. A Steelers hatalmas meglepetésre 2-3-as mérleggel a kvartett utolsó előtti helyén kullog. Múlt héten a Tennesse Tiants otthonában kapott ki a pittsburghi alakulat, amely vasárnap a Cincinnati otthonában felejttetné el a ”Titánok” elleni zakót.

A hétfő esti rangadón a Chicago Bears és a Detroit Lions feszül egymásnak, vagyis két az NFC Nyugati csoportjába tartozó alakulat mérkőzik meg egymás ellen. Az illinoisi alakulat 4-1-es mérleggel jelenleg vezeti a csoportot, igaz ez nem meglepő, viszont a Lions tudása alatt teljesít. A michigani csapat 2-3-as mérleggel a kvartett utolsó helyén áll. A mérkőzés legfontosabb kérdése azaz, hogy a gyenge idényt produkáló Matthew Stafford mire megy a mindössze 14.2 pontot engedő Bears védelem ellen.

NFL
7. játékhét
Csütörtök:
San Francisco 49ers – Seattle Seahawks 13-6
Vasárnap:

Buffalo Bills – Tennessee Titans
Indianapolis Colts – Cleveland Browns
St. Louis Rams – Green Bay Packers
Minnesota Vikings – Arizona Cardinals
New York Giants – Washington Redskins
Tampa Bay Buccaneers – New Orleans Saints
Carolina Panthers – Dallas Cowboys
Houston Texans – Baltimore Ravens
Oakland Raiders – Jacksonville Jaguars
New England Patriots – New York Jets
Cincinnati Bengals – Pittsburgh Steelers

Hétfő:
San Diego Chargers – Denver Broncos
Szabadnapos: Atlanta Falcons, Denver Broncos, Kansas City Chiefs, Miami Dolphins, Philadelphia Eagles, San Diego Chargers

Videók