NFL-Beharangozó: Packers – Saints és Eagles – Giants csúcsragadók!

A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) negyedik hét vasárnapi játéknapján igazi csúcsmérkőzéseket rendeznek majd.


A játéknap legnagyobb rangadója a Green Bay Packers – New Orleans Saints összecsapás lesz. Egyik csapat sincs topformában, ezt bizonyítja, hogy a ”Szentek” első három mérkőzésüket elveszítették és a 2007-es idény után rajtolhatnak ismét 0-4-es mérleggel. Mint ismert a csapat vezetőedzőjét, Sean Payton-t a bounty-program miatt az egész szezonra eltiltotta a liga és nélküle egyelőre szenved a csapat. A Packers 1-2-es mérleggel szerénykedik, de fordítva is állhatna a csapat, hiszen a Seattle Seahawks elleni mérkőzésen az NFL történelmének egyik legvitatottabb touchdown-jával kapott ki. Sokan úgy vélik, hogy az volt a főindoka annak, hogy a liga és a bírók megegeztek egymással. Vajon melyik csapat lábal ki a gödörből?

Az NFC Keleti divíziójában igazi csúcsrangadót rendeznek. A Philadelphia Eagles a regnáló bajnokot, a New York Giantset látja vendégül. Azok a szurkolók, akik a passzjátékokat favorizálják, azoknak igazi csemege lesz ez a mérkőzés, ugyanis Eli Manning és Michael Vick is inkább az elkapókat szereti játékba hozni. A Giantset továbbra is súlyos sérülések hátráltatják. Manning nem számíthat Hakeem Nicks-re és Domenik Hixon-ra sem, ezen felül a csapat kezdő futója, Ahmad Bradshaw sem állhat a rendelkezésére. A másik oldalon Vick ingadozó formája jelenthet aggodalomra okot. Az Eagles vezére három mérkőzés alatt három TD passzt adott, nem mellesleg hatszor eladta a labdát!

A három veretlen csapatra ”könnyű” mérkőzések várnak. Az Atlanta Falcons az elmúlt héten katasztrofális teljesítményt nyújtó Carolina Panthers-t látja vendégül. Amennyiben a Falcons érvényesíti a papírformát, akkor a 2004-es szezon után kezdhet ismét 4-0-val. Érdekesség, hogy a csapat iránytója, Matt Ryan Ryan Fitzpatrickkal és Ben Roethlisbergerrel karöltve dobta a legtöbb touchdown passzt (8) a ligában. A szezon eddig meglepetéscsapata az Arizona Cardinals a Miami Dolphins-t fogadja. Érdekesség, hogy az Arizona utoljára az 1974-es idényben produkált 3-0-s startot.A Cardinals egy győzelemmel megdöntene egy franchise rekordot, ugyanis egymás után nyolcadik hazai mérkőzését nyerné meg, erre utoljára 1925-ben (október 4 - november 29.) volt példa. A csapat, akkor Chicagóban játszotta hazai mérkőzéseit. A Houston Texans a Tennessee Titans elleni hazai sikerrel kívánja folytatni győzelmi sorozatát. Érdekesség, hogy a texasi alakulat az egyetlen olyan csapat az NFL-ben, amely az előző három idényben mindig megnyerte az első két összecsapását. A Texans a franchise történelmében most először kezdett három sikerrel.

A hétfői esti rangadón a Dallas Cowboys a Chicago Bears csapatát fogadja. Amennyiben az illinois-i alakulat beveszi a Cowboys otthonát, akkor az elmúlt négy évet figyelembe véve, már harmadszor kezdhet 3-1-es mérleggel. Érdekesség, hogy a két együttes 2001 óta csak háromszor játszott (Dallas vezet 2-1-re) egymás ellen. Utoljára 2010. szeptember 19-én feszültek egymásnak, akkor a Cowboys 27-20-ra kikapott hazai pályán a Bears-től.

NFL
4. játékhét
Csütörtök:
Baltimore Ravens – Cleveland Browns 23-16
Vasárnap:
Atlanta Falcons – Carolina Panthers
Buffalo Bills – New England Patriots
Detroit Lions – Minnesota Vikings
Kansas City Chiefs – San Diego Chargers
St. Louis Rams – Seattle Seahawks
New York Jets – San Francisco 49ers
Houston Texans – Tennessee Titans
Denver Broncos – Oakland Raiders
Arizona Cardinals – Miami Dolphins
Jacksonville Jaguars – Cincinnati Bengals
Green Bay Packers – New Orleans Saints
Tampa Bay Buccaneers – Washington Redskins
Philadelphia Eagles – New York Giants
Hétfő:
Dallas Cowboys – Chicago Bears
Szabadnapos: Pittsburgh Steelers, Indianapolis Colts

Videók