NFL: baljós árnyak Detroitban

A tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Detroit Lions csapata komoly gondba kerülhet, ugyanis négy játékosa ellen is rendőrségi eljárás indult. Az együttes egyik legjobb védője, Cliff Avril szerint az embereknek nem szabadna elítélni a komplett csapatot.


Cliff Avril (a képen) szerint nem ítélhetik el az egész csapatot

A Detroit Lions a híres 0-16-os szezon után szép lassan visszaállította imázsát. Mint ismert a michigani csapat volt az első olyan alakulat az NFL-ben, amely mind a 16 mérkőzését (2008-as szezon) elveszítette az alapszakaszban. A Lions tavaly remek szezont zárt (10-6), nem mellesleg bejutott a rájátszásba.

A Detroit Lions a szezon után Calvin Johnson elképesztő szerződéshosszabbításával hívta fel magára a figyelmet. Az elmúlt hónapokban pedig a csapat játékosainak a sorozatos botrányaival kerül a figyelem középpontjába. A csapat futóját, Mikel Leshoure-t februárban és márciusban is letartóztatták marihuána birtoklása miatt.

Nick Fairley (defensive tackle) is marihuána birtoklása miatt került börtönbe áprilisban és májusban. A második letartóztatásakor megpróbált elmenekülni a rendőrök elől. Johnny Culbreath (offensive tackle) előző két csapattársához hasonlóan marihuána birtoklásáért került rács mögé. Aaron Berry (cornerback) ittas állapotban vezetett, nem mellesleg megkarcolt pár parkoló autót.

Természetesen az emberek ”megbélyegezték” a Lions-t, amely nem tetszett a csapat egyik legjobb védőjének, Cliff Avril-nak: „Nem ítélhetnek el minket azért, mert néhány fiatal srác bajba került. Természetesen ők is a csapat tagjai, de a véleményem szerint elfogadhatatlan, hogy a másik 53 srácot, akik a kerethez tartoznak elítéljék emiatt.” – mondta a huszonhat esztendős defensive end.

Videók