NFL: Az év falembere földbe döngölte az újonc irányítót – videó

A 2010-es szezonban, az év újonc védőjének megválasztott, Ndamukong Suh az előszezon első mérkőzésén földbe döngölte a Cincinnati Bengals újonc irányítóját, Andy Daltont. A liga 20 ezer dollárra büntette meg a Detroit Lions sztárját.


Rosszul kezdődött a Detroit Lions játékosának, Ndamukong Suh-nak a 2011-es idény, ugyanis az előszezon első mérkőzésén szabálytalanul vitte le a földre az ellenfél irányítóját, amelyért megbüntette a liga.

A Cincinnati Bengals elleni találkozó első negyedének a végén a 2010-es szezonban az év újonc védőjének, nem mellesleg az év védőfalemberének megválasztott Suh a sisakjánál fogva rántotta le az ellenfél irányítóját, Andy Daltont. Érdekesség, hogy a huszonhárom esztendős Daltont az áprilisi játékosbörzén választotta ki a Ohio-i alakulat.

A liga fegyelmi bizottsága 20 ezer dollárra büntette meg Suh-t. A huszonnégy esztendős 1 méter 93 centiméter magas, 139 kilós defensive tackle számára apró pénznek számít a 20 ezer dollár, ugyanis 2010-ben egy négy éves 68 millió dolláros (40 milliót garantáltan megkap) szerződést kötött a Detroit Lionsszal. „$20,000 Igazán???!!!!! #NFL #  NagyHiba” - írta Twitter bejegyzésében Suh.

Papp Bertalan

Videók