NFL: Álomszerződést kötött a liga legjobb elkapója

Franchise rekordot jelentő, nyolc éves 120 millió dolláros szerződést kötött a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Arizona Cardinals csapatával Larry Fitzgerald. Az elkapó posztjának legjobban fizetett játékosa lett.


Megnyugodhatnak az Arizona Cardinals szurkolói, ugyanis a csapat legjobb játékosa, Larry Fitzgerald új szerződést kötött a klubbal. A huszonhét esztendős elkapó lett volna a 2012-es nyár legkeresettebb szabad-ügynöke, 2008-ban kötött egy négy éves 40 millió dolláros megállapodást a Glendale-i alakulattal.

A liga egyik legjobb elkapójának szerződéshosszabbítását augusztus 20-án jelentette be a klub. Az új megállapodás értelmében nyolc év alatt 120 millió dollárt (50 milliót garantáltan megkap) kereshet, majd Fitzgerald. A 2004-es játékosbörze első körének harmadik választottja szezononként 15 millió dollárt tehet, majd zsebre, ezzel posztjának legjobban fizetett játékosa lett. Steve Smith, a  második legjobban kereső elkapó ”csak” 10.9 millió dollárt kap a Carolina Panthers-től.

Az öt legjobban kereső elkapó:
1. Larry Fitzgerald, Arizona Cardinals $15M
2. Steve Smith, Carolina Panthers $10.9M
3. Brandon Marshall, Miami Dolphins $10M
4. Calvin Johnson, Detroit Lions $9.7M
5. Andre Johnson, Houston Texans $9.2M

Az öt legjobban kereső játékos:
Peyton Manning, Indianapolis Colts $18M

Tom Brady, New England Patriots $18M
Eli Manning, New York Giants $16.3M
Philip Rivers, San Diego Chargers $15.3M
Larry Fitzgerald, Arizona Cardinals $15M
Richard Seymour, Oakland Raiders $15M

Kurt Warner 2009-es visszavonulása után a Cardinals első számú irányító nélkül maradt, ugyanis Derek Anderson, Richard Bartel és John Skelton sem váltotta meg a világot. Fitzgerald többször is kijelentette, hogy nem akarja elhagyni a klubot, de maradása érdekében a Cardinals-nak igazolnia kell egy elsőosztályú QB-t. Nos, az Arizona július 28-án megszerezte Kevin Kolbot a Philadelphia Eagles-től, így Fitzgerald ”ígéretéhez híven” új szerződést kötött.A Minneapolis-i (Minnesota) születésű elkapó 2004 óta az Arizona Cardinals játékosa, legnagyobb sikereit 2008-ban érte el, akkor Kurt Warner segítségével NFC bajnoki címig és Super Bowlig vezette csapatát, nem mellesleg a Pro Bowl legértékesebb játékosának is megválasztották. Az emlékezetes nagydöntőt (20-3-ról az utolsó negyedben fordított a Cardinals, de Santonio Holmes 35 másodperccel a találkozó vége előtt TD szerzett ezzel nyert a Pittsburgh Steelers 27-23-ra) 127 yarddal és 2 touchdown elkapással zárta.

Fitzgerald NFL pályafutása során 613-szor kapta el a labdát, ezzel 8,204 yardot hozott csapatának. A Cardinals 11-se ezidáig 65 touchdownt szerzett. Ötször szerepelt a Pro Bowl-on (2005, 2006-2010), az előző szezonban az NFL Network Top 100-as listáján az előkelő 14. helyen zárt.

Papp Bertalan

Videók