NFL: a Texans történelmet írt a Jets otthonában

A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) ötödik játékhetének hétfő esti rangadóján a Houston Texans történelme során először verte meg a New York Jetset.


A Houston Texans remekül kezdte a New York Jets elleni mérkőzést, ugyanis rögtön az első drive-jából touchdown-t szerzett. Matt Schaub egy 8 play-ből álló (85 yard) támadássorozat végén egy 34 yardos hatpontos passzt adott Owen Daniels-nek. A Texans támadói, mint kés a vajon úgy haladtak át a Jets védelmén. A hazai alakulat egy gyenge drive-val (3 play, 8 yard, 51 másodperc) mutatkozott be, amely nem tetszett a szurkolóknak. A MetLife Stadium-ba kilátogató rajongók kifütyülték a csapatukat. A Texans második támadása nem volt túl sikeres, sőt mínusz három yarddal fejezték be a drive-ot. A Jets ezúttal sem tudta magánál tartani a labdát egy percig.

A hazai együttes 48 másodperc után punt-ra kényszerült. A Jets védelme mindent megtett az egyenlítésért, ezt bizonyítja, hogy a Texans következő drive-jában Schaub passzát lefülelte Antonio Cromartie. A szerzett labdából TD-t ért el a zöld-fehér alakulat. Mark Sanchez egy 27 yardos touchdown passzt adott Jeff Cumberland-nak. A huszonöt esztendős tight endnek ez volt az első TD elkapása az NFL-ben. A Texans egy 93 yardos drive-ot vezetett a hazai pontszerzés után, de Schaubék komoly eredményt nem tudtak elérni. A negyed egy Jets támadással ért véget, amelyet a második felvonásban folytathatott.

A Jets hamar elveszítette a labdát a második negyed legelején. Érdekesség, hogy a drive-ban negyedik és egynél punt formációra állt fel a Jets, de Tim Tebow megfutotta a first down-hoz szükséges yardot, így egy rövid ideig folytathatta a támadást a New York. Az első játékrészhez hasonlóan a Houston ismét touchdown-t szerzett az első támadásából. Arian Foster egy 13 yardos futás után ünnepelhetett hatpontost. Shayne Graham extra pontja után a Texans 14-7-re vezetett. A Jets több mint két percig tartotta magánál a labdát, de csak 10 yardot tudott előre haladni. A drive végén a rengeteg kritikát kapó, Mark Sanchez-nek három sikertelen passz kísérlete volt.

A Houston következő támadásával négy percet lepörgetett az órából, igaz pontokat nem ért el. A New York egy fantasztikus támadássorozatot vezetett, de a Texans 12 yardos vonalánál Sanchez eladta a labdát. Az interception előtt a QB passzába beleért J.J. Watt. Az irányító átadását végül Brice McCain kapta el. A cornerback a Jets 9 yardos vonaláig vitte vissza a labdát, de Schaubék nem tudtak touchdown-t elérni, igaz Graham 27 yardos mezőnygóljával a Texans növelni tudta az előnyét (17-7). Érdekesség, hogy a második negyedben megsérült Brian Cushing a Houston egyik legjobb védője.A Jets kezdte a második félidőt. A drive közben Sanchez elejtette a labdát. Az irányító szerencséjére Jeremy Kerley kaparintotta meg a szabad játékszert, majd pár pillanattal később a hazai alakulat punt-ra kényszerült. A Houston egy hosszú támadást vezetett, amelynek végén Graham 42 yardról értékesített egy mezőnygól kísérletet. A Jets azonnal válaszolt a Texans pontjaira, ugyanis Joe Mcknight egy 100 yardos kickoff visszahordás után szerzett touchdown-t.

A New York némi meglepetésre egy onside kickkel próbálkozott, de nem jött be Rex Ryan húzása. A Texans következő drive-jából ismét pontokat ért el. Graham ezúttal 22 yardról értékesítette field goal kísérletét. A harmadik negyed egy Jets támadással ért véget, amelyet folytathatott az utolsó játékrészben. Érdekesség, hogy a hazai alakulat centere, Nick Mangold a felvonás elején megsérült, de a negyed végén visszaállt.

A Jets remekül kezdte a negyedik negyedet, ugyanis Nick Folk 21 yardos mezőnygóljával felzárkózott hat pontra. A Houston kevesebb, mint két perc után punt-ra kényszerült, azaz a Jets védelme lehetőséget adott a támadósornak. A New York egy 3:30 perces támadást vezetett, de nem tudott pontokat szerezni, sőt a drive közben Watt földre vitte az irányítót.

A Texans három percet ismét lepörgetett az órából, de nem tudta növelni az előnyét. A New York sorsa a következő támadássorozatában eldőlt, ugyanis a Jets eladta a labdát. Az interception-t Kareem Jackson jegyezte. A Houston Texans megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. A texasi együttes története során először győzte le a New York Jetset, nem mellesleg először kezdte a szezont 5-0-s mérleggel.

NFL
5. játékhét

 New York Jets – Houston Texans

17-23 (7-7, 0-10, 7-6, 3-0)
Mark Sanchez 31/14, 230 passzolt yard, 1 Touchdown átadás, 2 Interception Matt Schaub 28/14, 209 passzolt yard, 1 Touchdown átadás, 1 Interception
Shonn Greene 26 futott yard Arian Foster 152 futott yard, 1 Touchdown
Jeremy Kerley 94 elkapott yard Owen Daniels 79 elkapott yard, 1 Touchdown
David Harris 9 szerelés J.J. Watt 6 szerelés, 1 sack

 

Videók