NFL: a Rams szétszedte a szárnyaló Cardinals-t

A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) ötödik játékhetének nyitó mérkőzésén a St. Louis Rams legyőzte, a mérkőzésig veretlen Arizona Cardinals-t.


A St. Louis Rams vezethette az ötödik játékhét nyitómérkőzésének első támadását. A hazai alakulat egy remek, öt játékból álló drive-ot vezényelt le, ezalatt Sam Bradfordék 69 yardot tettek meg. A Rams meg is szerezte a vezetést, ugyanis Bradford egy 7 yardos touchdown passzt adott a másodéves tight eng-nek, Lance Kendricks-nek. A hatpontos átadáskor az Arizona Cardinals védői, majdnem földre vitték a Rams irányítóját. Greg Zuerlein extrapontjával, a Rams 7-0-ra vezetett. Ha nem is olyan gyorsan, mint a St. Louis-é, de az Arizona első támadása is remekül sikerült.

Az 1974-es idény után ismét 4-0-s mérleggel rajtoló Cardinals egy 17 játékból álló, 63 yardos drive-ot vezetett (9:24 perc), amelynek végén egy rossz QB-döntés miatt csak field goal-t ért el a vendég együttes. Kevin Kolb az üresre mozgó Larry Fitzgerald helyett Early Doucet-nek passzolt, de az elkapónak túl erős volt az átadás, így elszórakozta a lehetőséget a Cards. Jay Feely 35 yardos mezőnygóljával az Arizona felzárkózott négy pontra. Az első negyed egy rövid Rams támadással ért véget.

A Cardinals valamivel több, mint két perc után punt-ra kényszerült a második negyedben. A hazai csapat sem lehetett büszke az első támadására, ugyanis az Arizona védelme csak 10 yardot engedélyezett Bradfordéknak. A második felvonás a gyors támadásokról szólt, ugyanis a vendég alakulat drive-ja 58 másodpercig tartott. Az első játékrészhez hasonlóan a másodikban is a Rams tudott előbb pontokat szerezni. Az újonc rúgó, Greg  Zuerlein egy 53 yardos mezőnygóllal tovább növelte a St. Louis előnyét.

A Cardinals nem tudta feltörni a Rams remekül felépített védelmét, így a harmadik támadásából sem tudott pontokat elérni. A hazai alakulat következő drive-ja sem tartott sokáig. Bradfordék valamivel több, mint egy perc után el punttolták a labdát. A támadásban a Cardinals vezetőedzőjének, Ken Whisenhunt-nak volt egy sikeres challenge, míg a Rams elveszítette top-elkapóját, Danny Amendolát, aki vállsérülést szenvedett. Az utolsó percekben nem változott az eredmény, pedig az Cardinals eljutott egy mezőnygól kísérletig, de Jay Feely 40 yardról mellé rúgta a labdát, így a St. Louis 10-3-ra vezetett az első félidő után.A második félidő pocsékul kezdődött a Cardinals számára, ugyanis első támadása alatt egy yardot sem tudott megtenni. A Rams is egy gyengécske drive-val kezdte a harmadik negyedet. A hazai alakulat 57 másodperc és mínusz öt yard után punt-ra kényszerült. Az Arizona második támadása sem volt sikeres, sőt még egy first down-t sem tudtak összehozni Kolbék. A Rams megtörte a rövid drive-okat és egy közel öt perces támadássorozatot vezetett, igaz kevés sikerrel.

Bradford egy touchdown passzt akart adni Brian Quick-nek, de a 2012-es draft 33. választottja felé szálló labdát nem az elkapó, hanem a másodéves, Patrick Peterson kapta el. A szerzett labdával nem tudott mit kezdeni a Cardinals, sőt a drive során Jermelle Cudjo, Robert Quinn és James Laurinaitis is földre vitte Kolbot. A harmadik felvonás egy Rams támadással ért véget, amelyet az utolsó negyedben folytathatott.

A St. Louis fantasztikusan zárta a továbbvitt támadást, ugyanis Bradford egy 51 yardos touchdown passzt adott az újonc elkapónak, Chris Givens-nek. Érdekesség, hogy a Rams egy 89 yardos drive végén szerzett hatpontost. A Cardinals egy közel hét perces drive-ot vezetett, de a Rams védelme meg tudta állítani az Arizona támadását. Ken Whisenhunték, még egy mezőnygólig sem tudtak eljutni, így a vendégek már csak a csodában reménykedhettek. A Cardinals védelme könnyedén megállította a hazai csapatot, így Kolbék ismét megkapták a labdát. Az Arizona eljutott a Rams 13 yardos vonaláig, de elveszítette a labdát, miután negyedik és egynél Kolbot sackkelni tudta Cortland Finnegan.

Érdekesség, hogy az elmúlt kilenc szezont figyelembe véve a Cardinals lett az első olyan csapat a ligában, amely egymás után két mérkőzésen is több mint nyolc sacket engedélyezett az ellenfélnek (Kolb kilencszer került földre a mérkőzésen). Az utolsó másfél percre visszakapta a labdát az Arizona, de a legelső play-nél elveszítette azt. Robert Quinn ütötte ki Kevin Kolb kezéből a labdát, amelyet William Hayes kaparintott meg. A Rams megérdemelten nyerte meg az összecsapást, míg a Cardinals először szenvedett vereséget a 2012-es idényben.

NFL
5. játékhét

 St Louis Rams – Arizona Cardinals

17-3 (7-3, 3-0, 0-0, 7-0)
Sam Bradford 21/7, 141 passzolt yard, 2 Touchdown átadás, 1 Interception Kevin Kolb 50/28, 289 passzolt yard
Steven Jackson 76 futott yard Ryan Williams 33 futott yard
Chris Givens 51 elkapott yard, 1 Touchdown Larry Fitzgerald 92 elkapott yard
Robert Quinn 6 szerelés, 3 sack, 1 forced fumble Daryl Washington 5 szerelés, 1 sack

 

Videók