NFL: a Patriotsot-verő Seahawks elvérzett a 49ers otthonában

A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) hetedik játékhetének nyitó mérkőzésén a San Francisco 49ers hazai pályán győzte le a Seattle Seahawks csapatát.


A San Francisco 49ers vezethette az NFL hetedik játékhetének első támadását. A hazai együttes előbb Frank Gore futásaival próbált meg előre haladni, majd Alex Smith is elkezdett passzolni. A kaliforniai alakulat valamivel több, mint négy perc után puntra kényszerült, így a Seattle Seahawks támadósora is bemutatkozott a találkozón. Érdekesség, hogy az előző játékhéten a washingtoni alakulat legyőzte a New England Patriotsot, míg a 49es hazai pályán kapott ki a New York Giants-től. A vendég együttes egy remek drive-ot vezetett (10 play, 63 yard, 5:05 perc), amely egészen a San Francisco 34 yardos vonaláig tartott. Az utolsó két play-ben Russell Wilsonnak volt rossz passz kísérletei. A Seahawks ugyan touchdown-t nem ért el, de Steven Hauschka 52 yardos mezőnygóljával megszerezte a vezetést. A Frisco megirigyelte a Seattle előző támadását, így Smithék is egy több mint öt perces drive-ot vezettek. A hazai csapat remekül haladt előre, de ”csak” egy field goalra futotta az erejéből. A Giants ellen két mezőnygól kísérletet is elrontó David Akers 38 yardról nem hibázott. Az első negyed egy Seahawks támadással ért véget, amelyet folytathatott a második játékrészben.

A vendég alakulat ugyan eljutott a 49ers 17 yardos vonaláig, de Justin Smithék megállították Wilsonékat. A Seattle ennek ellenére Hauschka 35 yardos mezőnygóljával ismét előnybe került. A 49ers első támadása nem volt túl sikeres, ugyanis a hazai csapat még egy first down-t sem tudott megtenni a drive-ban. A washingtoni együttes ismét egy több perces (3:27) támadást vezetett, amelynek végén nem tudta növelni az előnyét. A San Francisco egy 3 play-ből álló drive végén ismét puntra kényszerült. Jim Harbaugh tanítványai képtelenek voltak feltörni a Seattle védelmét. A Seahawks közel három és fél percet ismét lepörgetett az órából, igaz pontokat ezúttal sem tudott szerezni a támadósor. A 49ers-nek volt egy rövid támadása (egy yardot sem tudott megtenni) a játékrész végén, így a második negyedet a vendég együttes fejezhette be. Az első félidő után 6-3-ra vezetett a Seahawks.A Seattle Seahawks kezdte a második félidőt. A washingtoni alakulat a ”szokásoknak” megfelelően percekig magánál tartotta a labdát, majd puntra kényszerült. A San Francisco 49ers védelme is nagyot játszott a találkozón. A hazai együttes egy káprázatos drive-ot vezetett (10 play, 85 yard, 6:20 perc). A Frisco a támadássorozat végén egy touchdownnal megfordította az eredményt. Alex Smith 12 yardos TD passzát Delanie Walker kapta el. David Akers extra pontja után a 49ers 10-6-ra vezetet a Seattle ellen. A hatpontos után szétesett a Seahawks, ezt bizonyítja, hogy Wilson eladta a labdát, igaz a dobás előtt NaVorro Bowman elképesztő nyomás alá helyzete az irányítót. Az interception-t Dashon Goldson jegyezte. A harmadik felvonásban a 49ers vezethette az utolsó támadást, amelyet a negyedik negyedben fejezett be.

A hazai alakulat eljutott a Seahawks 7 yardos vonaláig, ekkor Alex Smith eladta a labdát. A QB passzát Brandon Browner fülelte le, igaz nem volt nehéz dolga, ugyanis egy 49ers elkapó sem volt a közelében. A Seattle az interception ellenére komoly gondban volt, ugyanis a saját 3 yardos vonaláról kellett kihoznia a labdát. A vendég csapat egy first down-t sem tudott megtenni, így a San Francisco gyorsan visszakapta a labdát. A 49ers egy közel öt perces drive-ot vezetett, amelynek végén David Akers egy 28 yardos mezőnygóllal tovább növelte csapata előnyét (13-6). A vendég együttes a következő támadásából sem tudott pontokat szerezni, így a San Francisco közel került a győzelemhez. A 49ers 29 másodperc (!) után visszaadta a labdát a Seahawks-nak, így a seattle-i alakulat egy hatalmas esélyt kapott arra, hogy kiegyenlítsen. A washingtoni együttes nem élt a lehetőséggel, sőt a támadássorozat közben Aldon Smith földre vitte Russell Wilson-t. A San Francisco 49ers 13-6-ra nyerte meg az NFC Nyugati csoportjának a rangadóját, nem mellesleg kijavította a New York Giants elleni kisiklását.

NFL
7. játékhét

 San Francisco 49ers – Seattle Seahawks

13-6 (3-3, 0-3, 7-0, 3-0)
Alex Smith 23/14, 140 passzolt yard, 1 Touchdown átadás, 1 Interception Russell Wilson 23/9, 122 passzolt yard, 1 Interception
Frank Gore 131 futott yard Marshawn Lynch 103 futott yard
Frank Gore 51 elkapott yard Ben Obomanu 50 elkapott yard
NaVorro Bowman 7 szerelés, 1 sack K.J. Wright és Leroy Hill 9-9 szerelés

 

Videók