NFL: A „Kalózok” bevásároltak, „Megatron” lehidalt az új szerződésétől

A tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Tampa Bay Buccaneers a holtszezonban nem csak a csapat kispadját, de a játékoskeretet is megerősítette. A Detroit Lions elkapója, Calvin Johnson egy 132 millió dolláros szerződést kötött a csapatával.


A Tampa Bay Buccaneers az elmúlt években az egyik legkiegyensúlyozatlanabb teljesítményt nyújtja az NFL-ben (2009: 3-13-as mérleg; 2010: 10-6; 2011: 4-12). Ezen változtatni szeretne a franchise tulajdonosa, Malcolm Glazer, aki az előző idény után elbocsátotta a csapat főedzőjét, Raheem Morrist, aki minden idők egyik legfiatalabb vezetőedzője volt. Az idei szezontól a Washington Redskins alkalmazásában áll. Morris helyére a Rutgers Egyetem futballcsapatának trénerét Greg Schianót nevezte ki. Érdekesség, hogy a 2006-os idényben öt szervezet is az év vezetőedzőjének választotta meg Schianót.

A kispad után következhetett a játékoskeret megerősítése. Miután beindult a szabad-ügynökök ”árusítása” a Tampa Bay szerződtette a San Diego Chargers egyik legjobb elkapóját Vincent Jacksont, aki az elmúlt években többször is összebalhézott a Chargers vezetőivel, legtöbbször a fizetéséről vitatkoztak. Az elkapó egy öt éves 55.55 millió dolláros megállapodásra bólintott rá. Jackson mellett a New Orleans Saints-t elhagyó Carl Nicks is a Tampa Bayt választotta. Az 1 méter 96 centi magas, 156 kilós guard egy öt éves 47.5 millió dolláros szerződést kötött az új csapatával. A védelembe is érkezett egy remek képességű játékos. Eric Wright is egy öt éves megállapodást kötött, de ő ”csak” 37.5 millió dollárt kereshet. Amennyiben összeáll a Bucs, akkor komoly meglepetést okozhat a 2012-es idényben.

A baseball liga (MLB) után az NFL-ben is egy komoly szerződéssel hívta fel magára a figyelmet Detroit. Mint ismert a város baseball csapata, a Tigers Prince Fielderrel kötött egy 9 éves 216 millió dolláros szerződést, míg az amerikai-futball alakulat, Calvin Johnson elkapóval kötött egy hatalmas megállapodást. A "Megatron” becenévre hallagató játékos egy nyolc éves 132 millió dolláros szerződést írt alá. Ebből az összegből 53 milliót garantáltan megkap. Johnson az előző idényben 16 mérkőzésen 1,681 yardot és 16 touchdownt szerzett csapatának (alapszakasz statisztika). Érdekesség, hogy Johnson megállapodása minden idők 21. legnagyobb sport-szerződése.

Videók