NFL: A Jets és a Bears is szétszedte ellenfelét

Az NFL hatodik játékhetén a New York Jets nagyarányú győzelmet aratott a lehetőségek tömkelegét elpuskázó Miami Dolphins ellen. A Chicago Bears a Minnesota Vikings ellen parádézott. A vesztes csapatban három irányító próbálkozott.


A hatodik játékhét hétfő esti rangadóján a Miami Dolphins szerezte az első pontokat. A floridai alakulat Dan Carpenter 23 yardos field goaljával 3-0-ra vezetett. Érdekesség, hogy Matt Moore vezette Dolphins rossz játékhívásai miatt nem szerzett touchdownt. Nem úgy mint a hazai csapat. A negyed hatodik percében Moore passzát nem az elkapója, Brandon Marshall, hanem a New York Jets legjobb cornerbackje, Darrelle Revis kaparintotta meg, aki egy 100 yardos interception visszahordást mutatott be. Érdekesség, hogy ez volt a franchise leghosszabb játéka.

A második felvonás úgy alakulat, ahogy az első. Az első pontokat a Miami szerezte. Carpenter, ezúttal 21 yardról értékesítette field goal kísérletét. Érdekesség, hogy ebben a játékrészben ért el először first downt a Jets, ennek a drivenak a végén TD-t szerzett a hazai alakulat. Egy remek játékhívás és a támadófal nagyszerű munkájának köszönhetően Mark Sanchez egy 5 yardos futás után ünnepelhetett hatpontost. A Jets irányítójának a mostani volt a 2 touchdownja a szezonban.

A Miami Dolphins a harmadik negyedben sem találta meg a rést a Jets pajzsán, míg a vendéglátók tartották a labdát és pörgették a perceket. Nick Folknak köszönhetően a New York-i alakulat tovább növelte az előnyét. A rúgó 28 yardról értékesítette field goal kísérletét. Érdekesség, hogy a mérkőzés előtt a Miami tulajdonosa, Stephen M. Ross arról beszélt, hogy a 2012-es idénynek egy igazi franchise irányítóval és egy minőségi vezetőedzővel vág neki a csapat. A Dolphins-nál hamarosan véget érhet a Tony Sparano-éra.

Az utolsó játékrészben a Miami teljesen szétesett. A támadófal emberei nem tudták megvédeni az irányítót, Matt Mooret, aki a hatalmas nyomás miatt nem tudott vezéregyéniség lenni, nem mellesleg egy hatalmas sack után, még össze is zavarodott. A Jets kézben tartotta a mérkőzést, ettől függetlenül több olyan játékhívása is volt, amellyel nagy kockázatot vállalt. A találkozó végeredményét Santonio Holmes állította be, aki egy 38 yardos Sanchez passzból szerzett TD-t. A Miami továbbra is nyeretlen, míg a Jets megközelítette a hétvégén vereséget szenvedő Buffalo Bills-t.

Az indiszponáltan és zavarodottan játszó Miaminak megvoltak az esélyei, de fejben nem voltak rendben. A vendég csapatból az elkapót Brandon Marshallat lehet kiemelni, igaz rengeteg hibával játszott. A Jets-nél a védelemmel nem voltak gondok, ezt bizonyítja, hogy négyszer vitték földre az ellenfél irányítóját. Támadásban csikorgott a gépezett, de voltak biztató play-ek. Mark Sanchez 201 passzolt yarddal és 1 touchdown átadással zárta a mérkőzést.

New York Jets – Miami Dolphins (7-3; 7-3; 3-0; 7-0)  24-6

Folytatódik a Minnesota Vikings hanyatlása, avagy a Chicago Bears meggyőző fölénnyel feledtette a Detroit Lions elleni fiaskót. Így jelenezhetnénk röviden a két csapat késő vasérnapi összecsapását. Az illinois-i alakulat, már a találkozó első negyedében eldöntötte a mérkőzést, ugyanis tizenhat pontot szerzett, míg a védelem nulla egységen tartotta a vendégeket. Érdemes megjegyezni, hogy Jay Cutler egy 48 yardos touchdown passzt adott Devin Hester-nek, ezen felül a Bears védelme is szerzett pontokat, ugyanis a defensive tackle, Stephen Paea saját end zonejában vitte földre a Vikings irányítóját, Donovan McNabbat.

A második negyedben a Vikings Ryan Longwell 37 yardos field goaljával megszerezte első pontjait, de a felvonást a hazaiak nyerték meg. Cutler ezúttal egy 13 yardos TD passzt adott az újonc Dane Sanzenbacher-nek. Robbie Gould, pedig 51 yardól értékesítette field goal kísérletét. Két negyed után a Chicago, már 26-3-ra vezetett. A második félidőben sem változott a játék képe, igaz a Vikings védelme egy kicsit megrázta magát, ugyanis a Bears csak 13 pontot szerzett. Támadásban, azonban továbbra is csak szenvedett, igaz Adrian Peterson egy 4 yardos futás után bejutott a Chicago end zonejába.

A meccs legemlékezetesebb momentuma Devin Hester nevéhez fűződik. A liga punt visszahordó rekordere (11) egy 98 yardos kickoff return után ünnepelhetett TD-t. Érdekesség, hogy a huszonnyolc esztendős elkapó 2007 után szerzett ismét kickoff visszahordásból touchdownt. A Chicago Bears sztárja a 2 hatpontos mellett 91 elkapott yardot tudott, még felmutatni a mérkőzésen.

Meglepő módon a Bears támadófala megtudta védeni Cutlert, ugyanis csak egyszer vitték földre az irányítót, aki 267 yarddal (31/21) és 2 TD átadással zárt. A Vikings-nál nagyon komoly bajok vannak, ugyanis a Bears ellen 3 irányítót próbált ki Leslie Frazier. A saját nimbuszát romboló, Donovan McNabb (24 kísérlet/19 sikeres, 177 yard) kezdett, majd Christian Ponder (17/9, 99) és Joe Webb (1/0) is szóhoz jutott. Érdekesség, hogy McNabbet ötször sackkelték.

Chicago Bears – Minnesota Vikings (16-0; 10-3; 10-7; 3-0) 39-10

 

Videók