NFL: a Bears védelme szétszedte a Lions-t

A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) hetedik játékhetének hétfő esti rangadóján a Chicago Bears legyőzte az indiszponáltan játszó Detroit Lions-t.


A Detroit Lions számára pocsékul kezdődött a Chicago Bears elleni NFC Északi divízióbeli rangadó, ugyanis a vendég együttes 54 másodperc után puntra kényszerült. A Lions csak 4 yardot haladt előre a támadássorozatában. A Bears ehhez képest egy remek drive-ot vezetett. A hazai alakulat kevesebb mint három perc alatt 59 yardot teljesített, nem mellesleg Jay Cutler egy 7 yardos touchdown passzt adott kedvenc elkapójának, Brandon Marshall-nak. Érdekesség, hogy a huszonnyolc esztendős Marshall-nak az volt az első elkapása a mérkőzésen. A Lions második támadása sokkal sikeresebb volt, mint az első, igaz pontokat ezúttal sem szerzett a vendég alakulat. A Detroit védelme összekapta magát, így a Bears 20 yard megtétele után puntra kényszerült. A Lions rémálomszerű kezdése folytatódott, ugyanis Julius Peppers sackje miatt a Detroit mínusz egy yarddal zárta a drive-ját. A Chicago tovább növelte az előnyét az első negyed végén. Robbie Gould 39 yardos mezőnygóljával már 10-0-ra vezetett a Bears. Egy újabb gyenge Lions támadás után egy chicagói drive-val ért véget az első játékrész.

A második negyed legelején a Bears 45 másodperc után visszaadta a labdát a Lions-nak, amely továbbra is képtelen volt normális drive-ot vezetni. A támadássorozatban Matthew Staffordot ismét földre vitték a hazai védők. A Bears második drive-ja fantasztikusra sikeredett (12 play, 58 yard, 6:43 perc). Az illinoisi alakulat remekül haladt előre, de a Lions 20 yardos vonalánál megakadt a támadás, sőt Cutler-t sackkelni tudta Stephen Tulloch és Justin Durant. A Bears egy 47 yardos mezőnygóllal tovább növelhette volna az előnyét, de Gould rúgását blokkolta Lawrence Jackson, így maradt a 10-0-s állás. A Lions borzalmas támadóegysége ismét ”megvillant”. Staffordék csak 3 yardot tudtak előre haladni, majd következett Nick Harris puntja. A negyed közepén a szívükhöz kaptak a hazai szurkolók, ugyanis Ndamukong Suh sackkelni tudta Cutler-t, aki csak segítséggel tudta elhagyni a játékteret. Jason Campbell egy play erejéig volt fent a pályán, majd visszatért Cutler, igaz a Bears QB-je nem tudott passzolni. A Lions végre egy elfogadható drive-ot vezetett, ennek ellenére két fumble volt a támadássorozatában. Az első fumble-t még megúszta a Lions (a hazai csapatban megsérült Charles Tillman), a másodikat már nem. A szabad labdát Julius Peppers ölelte magához, így a Chicago a saját 18 yardos vonaláról kezdhette meg a negyed utolsó támadását, amelyben már nem Cutler volt az irányító. A Bears nem tudott pontokat szerezni, ennek ellenére az első félidő után 10-0-ra vezetett.A harmadik negyedet a Chicago kezdhette. Cutler ugyan visszaállt, de a Bears hamar puntra kényszerült. Adam Podlesh puntja után a Lions visszahordója, Stefan Logan elejtette a labdát, amelyet Zack Bowman kaparintott meg, így a Chicago hamar visszaszerezte a játékszert. Az újabb támadásból, már pontokat szerzett a hazai alakulat. Robbie Gould 21 yardról rúgta be a mezőnygól kísérletét, így a Bears már 13-0-ra vezetett. A Lions egy parádés drive-ot vezetett (11 play, 79 yard, 6:03 perc), amely végén könnyedén touchdown-t szerezhetett volna, de a csapat futója, Joique Bell elvesztette a labdát, amelyet a Chicago legendás védője, Brian Urlacher fogott meg. Érdekesség, hogy a fumble előtt a Detroit egy yardra volt a Bears end zone-jától. A játékrész vége előtt a hazai és vendég együttesnek is volt egy-egy gyenge támadása, így az utolsó negyed előtt a Bears 13 ponttal vezetett.

A negyedik negyed első támadását a Bears vezethette, amely pontot nem szerzett, de több mint hat percet lepörgetett az órából. A Lions-nak minden lehetőséget meg kellett ragadnia ahhoz, hogy kiegyenlítsen, de a Detroit 48 másodperc után visszaadta a játékszert a hazai csapatnak. Az illinoisi alakulat még egy fist down-t sem tudott elérni, igaz Cutler ismét földre került. A Bears QB-je nagy nehezen, de felállt és folytatta a mérkőzést. A vendég együttes következő támadásában Stafford kétszer is eladta a labdát. Az első interception-t a visszanézés után törölték a bírók, a másodikat D. J. Moore jegyezte. Érdekesség, hogy a Lions a Bears három yardos vonalánál volt, mikor Stafford interception-t dobott. A Detroit 36 másodperccel a mérkőzés vége előtt hatpontost szerzett. Stafford passzát Ryan Broyles váltotta TD-re. A vendégek megpróbálkoztak egy onside kickkel, de a rúgás után a Bears szerezte meg a labdát, így a Chicago 13-7-re megnyerte az összecsapást.

NFL
7. játékhét

 Chicago Bears – Detroit Lions

13-7 (10-0, 0-0, 3-0, 0-7)
Jay Cutler 31/16, 150 passzolt yard, 1 Touchdown átadás Matthew Stafford 46/28, 261 passzolt yard, 1 Touchdown átadás, 1 Interception
Matt Forte 98 futott yard Mikel Leshoure 63 futott yard
Brandon Marshall 81 elkapott yard, 1 Touchdown Titus Young 81 elkapott yard
Charles Tillman 7 szerelés, 2 forced fumble Kyle Vanden Bosch 3 szerelés, 2 sack

Videók