NFL: a 49ers tönkreverte a Bears-t

A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 11. játékhetének hétfő esti rangadóján a San Francisco 49ers hatalmas meglepetésre kiütötte a Chicago Bears-t.


A San Francisco 49ers kezdhette a Chicago Bears elleni rangadót. Érdekesség, hogy mindkét csapatban csereirányító kezdett. Alex Smith és Jay Cutler is agyrázkódást szenvedett a tízedik játékhéten. A 49ersben Colin Kaepernick, míg a Bears-ben Jason Campbell irányított. Nos, a hazai csapat remek támadást vezetett, nem mellesleg megszerezte a vezetést. David Akers 32 yardról rúgta be a mezőnygól kísérletét. A kegyetlenül erős Bears védelem csak asszisztált a támadás során. A chicagói alakulat első labdabirtoklása nem volt túl sikeres, sőt mínusz két yarddal fejezték be a drive-ot Campbellék. Aldon Smith a támadás során földre vitte a vendégek irányítóját. A 49ers tovább növelte az előnyét, ugyanis a második drive-jának a végén Colin Kaepernick egy 3 yardos touchdown passzt adott Vernon Davis-nek. A Bears a hazaiak TD-je után egy közel ötperces támadást vezetett, de még a saját térfelét sem tudta átlépni. Az első negyedben a San Francisco birtokolta utoljára a labdát. A hazaiak a második felvonásban folytathatták a drive-jukat.

A Bears egyre mélyebb gödörbe került, ugyanis a 49ers ezt a támadását is pontokkal fejezte be. Kendall Hunter egy 14 yardos futás után ünnepelhetett touchdown-t. Akers extrapontja után már 17-0-ra vezetett a hazai csapat. Cutler nélkül a Chicago támadósora hibát-hibára halmozott, ezúttal Campbell eladta a labdát. Az interception-t Justin Smith jegyezte. Érdekesség, hogy a drive első játékában Aldon Smith ismét földre vitte az irányítót, aki elveszítette a labdát, igaz visszaszerezte azt. A San Francisco kihasználta Campbell hibáját, ugyanis Akers 37 yardról sem hibázta el mezőnygól kísérletét, így a hazaiak már húsz ponttal vezettek a Chicago ellen. A Bears támadósora továbbra is szenvedett, amely komoly bajba sodorta a csapatot. A negyed végéig nem változott az eredmény, amely a védelmek feljavulásának volt betudható. Az első félidő után a San Francisco 20-0-ra vezetett a Chicago ellen. Érdekesség, hogy az első két negyedben a Bears támadósora csak 33 yardot haladt előre (49ers 249 yard).A Chicago Bears kezdhette a második félidőt. A Jason Campbell vezette támadósor, ezúttal mínusz négy yarddal zárta a drive-ját. A labdabirtoklás során Aldon Smith harmadik alkalommal is földre vitte a vendégek QB-jét. Az első félidőhöz hasonlóan a másodikat is pontokkal kezdte a San Francisco 49ers. Colin Kaepernick egy 10 yardos touchdown passzt adott Michael Crabtree-nek. A hazai pontok után egy parádés drive-ot vezetett a Bears (13 play, 51 yard, 7:22 perc), igaz a Chicago majdnem eladta a labdát, de Aldon Smith szabálytalansága miatt folytathatta a támadását. Az illinoisi alakulat a mérkőzésen először lépte át a saját térfelét, nem mellesleg a nagy ütéseket kapó, Jason Campbell egy 13 yardos TD passzt adott Brandon Marshall-nak. A 49ers egy rövid támadást vezetett, majd következet a Bears, amely ismét hibázott. Campbell passzát, ezúttal Dashon Goldson fülelte le. Az utolsó negyed előtt a San Francisco húsz ponttal vezetett a Chicago ellen.

A hazai alakulat ebből a támadásából is pontokat szerzett. Akers 32 yardos mezőnygóljával 30-7-re módosult az állás. Akers rúgása után a Bears visszahordója, Devin Hester elejtette a labdát, amelyet a játékos szerencséjére csapattársa, Sherrick McManis kaparintott meg. A Chicago számára pocsékul folytatódott ez a drive, ugyanis a támadás végén Campbell-t sackkelni tudta Aldon és Justin Smith. Az irányító elveszítette a labdát, amelyet Chilo Rachal kaparintott meg, de a 49ers védői őt is földre vitték a saját célterületén belül. A bírók elsőre a Chicago javára hoztak kedvezőbb döntést, de Jim Harbaugh bedobta a píros zászlót. A visszanézés után a főbíró bejelentette, hogy a védelem safety-t szerzett. Mivel a negyed végéig egyik alakulat sem szerzett több pontot, így a San Francisco 49ers (6-2-1) 32-7-re verte meg a Chicago Bears-t (7-3).

NFL
11. játékhét

San Francisco 49ers – Chicago Bears

32-7 (10-0, 10-0, 7-7, 5-0)
Colin Kaepernick 23/16, 243 passzolt yard, 2 Touchdown átadás Jason Campbell 22/14, 107 passzolt yard, 1 Touchdown átadás, 2 Interception
Frank Gore 78 futott yard Matt Forte 63 futott yard
Vernon Davis 83 elkapott yard, 1 Touchdown Devin Hester 23 elkapott yard
Aldon Smith 7 szerelés, 5.5 sack, 2 forced fumble Major Wright 8 szerelés

Videók