NFL: a 49ers földbe döngölte a Cardinals-t

A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) nyolcadik játékhetének hétfő esti rangadóján a San Francisco 49ers kiütötte az Arizona Cardinals-t.


A San Francisco 49ers kezdte az Arizona Cardinals elleni csoport rangadót (NFC Nyugat). A várakozásoknak megfelelően Frank Gore futásaival építgette az első drive-ját a 49ers, de a vendég együttes közel négypercnyi támadás után átadta a labdát a hazai alakulatnak. Az első Cardinals támadásban is egy futó vitte a prímet, de még LaRod Stephens-Howling sem tudta megmenteni a csapatát. Az Arizona puntja után egy fantasztikus drive-ot (10 play, 87 yard, 6:04 perc) vezetett a San Francisco. A 49ers a támadás végén megszerezte a vezetést. Alex Smith 3 yardos passzát Michael Crabtree váltotta touchdown-ra. David Akers extrapontja után a Frisco már 7-0-ra vezetett. A hazai együttes utolsó drive-ra pocsékra sikeredett.  A támadássorozatot mínusz két yarddal fejezte be az Arizona, ennél sokkal komolyabb probléma, hogy a sztárelkapó, Larry Fitzgerald megsérült (beverte a fejét a földbe). Az első felvonás egy 49ers támadással ért véget, amelyet a második játékrészben folytathatott.

A második negyedben nem támadhatott sokáig a 49ers, ugyanis a Cardinals védelme megállította Alex Smithéket. Az Arizona közel három percig tartotta magánál a labdát, de csak 17 yardot tudtak összehozni John Skeltonék. Ted Ginn Jr remek punt visszahordása miatt a 49ers a Cards 45 yardos vonaláról kezdhette meg a támadását. A remek kiindulási pont ellenére a San Francisco nem tudott touchdown-t elérni, igaz David Akers 43 yardos mezőnygóljával növelni tudta az előnyét. A hazai szurkolók félig meddig megnyugodtak a következő támadássorozatban, ugyanis Fitzgerald visszatért a pályára, igaz az elkapón még mindig érződött a fejsérülése. A San Francisco az utolsó drive-jában ismét pontokat szerzett. Alex Smith egy 9 yardos touchdown passzt adott Michael Crabtree-nek. A negyed utolsó támadását a Cardinals vezethette, igaz pocsékra sikeredett, ugyanis John Skelton eladta a labdát. Az interception-t Chris Culliver jegyezte. Érdekesség, hogy az első két negyedben csak 69 yardot tett meg az Arizona, így nem meglepő, hogy a San Francisco 17-0-ra vezetett az első félidő után.Az Arizona Cardinals kezdte a második félidőt. A hazai együttes ugyan 43 yardot haladt előre, de pontokat nem tudott szerezni. A San Francisco 49ers ismét szétzúzta a Cards védelmét. Alex Smith harmadik touchdown passzát jegyezte a mérkőzésen. A QB, ezúttal Randy Moss-t találta meg, igaz hatalmas dicséretet érdemel az elkapó, aki három Cardinals védő szorításából bújt ki és szerzett hatpontost. David Akers extrapontja után már 24-0-ra vezetett a 49ers. Az Arizona egy káprázatos támadást (14 play, 80 yard, 6:30 perc) vezetett. A fantasztikus drive ellenére nem szerzett touchdown-t a hazai csapat, igaz Jay Feely 28 yardos mezőnygóljával szépíteni tudott. Érdekesség, hogy a támadás során Fitzgerald ismét beverte a fejét a földbe. A 49ers drive-jával ért véget a negyed, amelyet az utolsó játékrészben folytathatott.

A vendég alakulat mínusz egy yarddal fejezte be a dirve-ját, majd következett Andy Lee punt-ja. A Cardinals kevesebb, mint másfél perc után visszaadta a labdát a kaliforniai együttesnek. A 49ers csak két percig tartotta magánál a játékszert, nem mellesleg a drive-ban Daryl Washington földre vitte Smith-t. Mivel az Arizona a következő támadásából sem tudott pontokat szerezni, így a Cardinals-nak már semmi esélyese sem volt arra, hogy megfordítsa az eredményt. A hazai együttes az utolsó drive-jában eljutott a 49ers 7 yardos vonaláig, de Skeltonék nem tudták kárpótolni a szurkolókat egy TD-vel. A mérkőzés legjobbja a San Francisco irányítója, Alex Smith volt, aki három touchdown passz mellett NFL rekordot döntött meg. A huszonnyolc esztendős QB-nek 19 passzkísérletéből 18 sikeres volt, ez 94.7%-os pontosságot jelentet. A korábbi csúcsot Craig Morton és Fran Tarkenton tartotta 94.4%-kal.

NFL
8. játékhét

 Arizona Cardinals – San Francisco 49ers

3-24 (0-7, 0-10, 3-7, 0-0)
John Skelton 52/32, 290 passzolt yard, 1 Interception Alex Smith 19/18, 186 passzolt yard, 1 Touchdown átadás, 1 Interception
LaRod Stephens-Howling 6 futott yard Frank Gore 55 futott yard
Andre Roberts 65 elkapott yard Michael Crabtree 72 elkapott yard
Daryl Washington 6 szerelés, 2 sack Aldon Smith 6 szerelés, 2 sack

Videók