Megtalálta új edzőjét az NFL két legrosszabb csapata

A Jacksonville-t Urban Meyer míg a New York Jetset Robert Saleh irányítja.


A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) mostani idényének két legrosszabb csapata, a Jacksonville Jaguars és a New York Jets is megtalálta új vezetőedzőjét.

A Jacksonville Jaguarsnál, amely egy győzelemmel és 15 vereséggel zárt, az egyetemi edzőlegenda, Urban Meyer veszi át az irányítást, míg a szezont 13 vereséggel kezdő, végül 2/14-es mutatót produkáló New York Jetsnél a San Francisco 49ers eddigi védő koordinátorát, Robert Salehet nevezték ki a posztra.

Meyer az egyetemi bajnokságban két bajnoki címet nyert a Florida Gatorsszel (2006, 2008) és egyet az Ohio State Buckeyes gárdájával (2014), vezetőedzőként pedig összességében 187 győzelmet aratott, mindössze 32 vereség mellett.
Az 56 éves szakember Doug Marrone-t váltja a vezetőedzői pozícióban, akit egy nappal az alapszakasz zárulta után menesztettek Jacksonville-ben.

A Jets Adama Gase-nek köszönte meg a munkáját órákkal a csapat utolsó mérkőzését követően, majd számos jelöltet interjúztatott a munkára. A klub tulajdonosának választása végül Robert Salehre esett, akit az egyik legtehetségesebb trénernek tartanak az NFL-ben.


A 41 éves edző 2017 óta a 49ers védelméért felelt és kiemelkedő eredményeket ért el. A kaliforniai együttes nagy részben a Salah irányította védelem kitűnő játékának köszönhetően tavaly megnyerte a Nemzeti főcsoport (NFC) küzdelmeit és bejutott a Super Bowlba, melyben alulmaradt a Kansas City Chiefsszel szemben.

Borítókép: Michael Reaves/Getty Images

Videók