Kickoff: ma éjjel megkezdődik a küzdelem a Lombardi-trófeáért

Előkerülnek a mezek, a szurkolók megőrülnek, a játékosok szeme alá felkerül a hamupor, megkezdődik az NFL alapszakasza, a csapatok megkezdik a harcot amely végén a győztes New Jerseyben magasba emeli a Lombardi-trófeát!


Február 4-én hajnali 4-5 körül megkezdődött az amerikai futball szerelmeseinek hosszú böjtje, hogy ismét kiéhezve várják, hogy kedvenc csapataik ismét egymásnak feszüljenek. 

Ma este ez a böjt véget ért, hiszen megkezdődik az alapszakasz az NFL küzdelmeiben, ismét élesben megy a küzdelem. 

Hogy ki fogja megnyerni a bajnokságot? Ilyenkor még nem tudni, ugyanis lehet bármilyen erős egy csapat, a sérülések, a formaingadozás mindig közbeszólhat. 

A ma este elkezdődő szezonra a szakértők a Super Bowl tavalyi vesztesét, a San Francisco 49ers-t tartják a legnagyobb esélyesnek, ahol draftjogokért cserélt gazdát a csapat tavalyi kezdőirányítója, Alex Smith. Idén a már a 2012-es szezon rájátszásában is a csapatot Super Bowlba vezető Colin Kaepernick fogja irányítani a kaliforniaiak támadósorát.

Talán nem túl nagy bátorság kijelenteni, hogy a legnagyobb rivális a Peyton Manning vezette Denver Broncos lesz, amely szerződtette a támadósorba a New England elkapóját, Wes Welkert.

Magyar szempontból a legfontosabb esemény mégis Meskó Zoltán Pittsburghbe szerződése volt, ahol a bennfentesek szerint a gárda egyik meghatározó játékosa lehet ebben a szezonban.

De ne feledkezzünk meg a halálcsoportról se, hiszen az NFC Keleti csoportjában a Philadelphia és a Dallas is új edzőnek vág neki a szezonnak, amíg a Washingtonnál Mike Shanahan túl sokat kockáztat Robert Griffin III azonnali élesbevetésével. Philadelphiában nagy valószínűség a védelemmel több probléma lesz mint a támadásokkal, hiszen új emberek, új felállás érkezett. 

A mindig esélyes New England Patriots eléggé megfogyatkozott a nyáron, a botrányok se kerülték el a csapatot, mint Aaron Hernandez gyilkossági ügye. De ha valaki össze tudja fogni a gárdát, az a gárda QB-je, Tom Brady. Ha ez sikerül neki, akkor lazán bekerülhet a rájátszásba a Pats.

De mi lesz Tim Tebow-val? Idén Bill Belichick lehetőséget kínált neki, amivel nem élt. De talán a NY Jets is jobban járt volna ha megtartja, hiszen irányító poszton gyengén állnak. Mark Sanchez kikerült a keretből, míg Geno Smith és a friss igazolás Brady Flynn sem tűnik életbiztosításnak Rex Ryan csapatánál. Ilyen irányítók mellett én adtam volna esélyt Tebow-nak!

Az alapszakasz ma este rajtol el a denveri Mile High stadionban ahol a Broncos ellenfele a Lombardi trófea címvédő, Baltimore Ravens lesz. 

Az idei kiírás döntőjére, vagyis a Super Bowl-ra február 2-án kerül sor, amelyet a New Jersey-ben található East Rutherfordban rendeznek. 

 

AMERIKAI FUTBALL
NFL - Alapszakasz 1. forduló - 2013. szeptember 6. - péntek
Denver Broncos - Baltimore Ravens 2:00 (SPORT TV)
2013. szeptember 8. - vasárnap
Buffalo Bills - New England Patriots 19:00
Carolina Panthers - Seattle Seahawks 19:00
Chicago Bears - Cinncinatti Bengals 19:00
Cleveland Browns - Miami Dolphins 19:00
Detroit Lions - Minnesota Vikings 19:00
Indianapolis Colts - Oakland Raiders 19:00
Jacksonville Jaguars - Kansas City Chiefs 19:00
New Orleans Saints - Atlanta Falcons 19:00 (SPORT TV)
New York Jets - Tampa Bay Buccaneers 19:00
Pittsburgh Steelers - Tennessee Titans 19:00
San Francisco 49ers - Green Bay Packers 22:25 (SPORT TV)
St. Louis Rams - Arizona Cardinals 22:25
2013. szeptember 9. - hétfő
Dallas Cowboys - New York Giants 2:30
2013. szeptember 10. - kedd
Washington Redskins - Philadelphia Eagles 1:10 (SPORT TV)
San Diego Chargers - Houston Texans 6:20

 

Videók