Huszonegy játékos biztosan kihagyja a következő NFL idényt

A New England hat játékosa nem lép pályára a követklező szezonban.


Már 21 játékos jelezte, hogy a koronavírus-járvány miatt kihagyja a tengerentúli amerikaifutball-liga (NFL) szeptemberben elrajtoló idényét.

A legsúlyosabban az elmúlt évtizedek legsikeresebb csapatát, a New England Patriotsot érintik a lemondások, amelynek hat játékosa döntött úgy, hogy a következő idényben nem lép pályára. Ráadásul a hiányzók között nemcsak alapemberek, hanem igazi sztárok is vannak: a csapattal háromszoros bajnok Dont'a Hightower és Patrick Chung 2012, illetve 2009 óta a védelem vezérei, míg a szintén háromszoros Super Bowl-győztes Marcus Cannon a támadófal egyik legjobbja.

A Patriots szereplését amúgy is nagy érdeklődés övezi majd, mivel húsz év után elhagyta az együttest a hatszoros bajnok irányító, Tom Brady, továbbá rajta kívül több meghatározó játékos is.

A New England mellett eddig a Baltimore Ravens és a Dallas Cowboys csapatából két-két, míg a Buffalo Bills, a Denver Broncos, a Houston Texans, a New Orleans Saints, a Seattle Seahawks, a Tennessee Titans, a Washington, a Chicago Bears, a Minnesota Vikings, a Philadelphia Eagles és a címvédő Kansas City Chiefs együtteseiből egy-egy játékos határozott a távolmaradás mellett.

A tulajdonosok és a játékos szakszervezet között létrejött múlt szombati megállapodás értelmében a játékosok dönthetnek úgy, hogy kihagyják a szeptember 10-én kezdődő szezont. Jövő hétfőig kell mindenkinek jeleznie, hogy rendelkezésre áll-e vagy sem. A döntés egyrészt végleges, másrészt kihagyás esetén a szerződés automatikusan egy évvel meghosszabbodik. Aki orvosi indok nélkül marad távol, az a szezonra - fizetés helyett - 150 ezer dollárt, aki orvosi indoklással, az pedig 350 ezer dollárt kap a ligától.

Borítókép: Adam Glanzman/Getty Images
 

Videók