Hozta a papírfomát a címvédő Kansas

Hazai pályán aratott győzelmet a csapat.


A címvédő Kansas City Chiefs 17-14-re verte a vendég Atlanta Falconst a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) vasárnapi játéknapján, sikerével pedig megszerezte az első kiemelést az Amerikai főcsoportban (AFC).

 

A mérkőzés egyik legjobbja Travis Kelce volt, aki kilenc elkapásból 98 yardot és egy touchdownt szerzett, ráadásul megdöntötte az elkapott yardok szezoncsúcsát a saját posztján, azaz a tight endek között. Kelce 1416 yardnál tart, és tavaly felállított saját rekordját múlta felül, amikor 1377 yardig jutott.

A 11 sikerrel rajtoló Pittsburgh Steelers lezárta három mérkőzésen át tartó kudarcsorozatát, ezzel megnyerte az északi divíziót. Ehhez nagy fordítást kellett bemutatnia, ugyanis a harmadik negyedben még a vendég Indianapolis Colts volt 17 pontos előnyben, végül a hazaiak 28-24-re győztek.

Az AFC-ben rendkívül kiélezett küzdelem várható a jövő vasárnapi utolsó fordulóban, mivel a hétből mindössze három hely - Chiefs, Steelers és Buffalo Bills - kelt el a rájátszásra, az élcsapatok mögött pedig öt 10-5-ös győzelmi mérleggel álló együttes áll, amelyekből egy lemarad majd.

A másik konferenciában (NFC) négy csapat részvétele biztos. Közülük a Seattle Seahawks azzal nyerte meg a nyugati divíziót, hogy hazai pályán 20-9-re felülmúlta csoportriválisát, a Los Angeles Ramst, amely ráadásul hüvelykujjtörés miatt elvesztette kezdő irányítóját, Jared Goffot.

NFL, 16. játékhét:
Baltimore Ravens-New York Giants 27-13
Houston Texans-Cincinnati Bengals 31-37
Jacksonville Jaguars-Chicago Bears 17-41
Kansas City Chiefs-Atlanta Falcons 17-14
New York Jets-Cleveland Browns 23-16
Pittsburgh Steelers-Indianapolis Colts 28-24
Washington Football Team-Carolina Panthers 13-20
Los Angeles Chargers-Denver Broncos 19-16
Dallas Cowboys-Philadelphia Eagles 37-17
Seattle Seahawks-Los Angeles Rams 20-9
Green Bay Packers-Tennessee Titans 40-14
szombaton játszották:
Detroit Lions-Tampa Bay Buccaneers 7-47
Arizona Cardinals-San Francisco 49ers 12-20
Las Vegas Raiders-Miami Dolphins 25-26
pénteken játszották:
New Orleans Saints-Minnesota Vikings 52-33
hétfőn játsszák:
New England Patriots-Buffalo Bills

Borítókép: Jamie Squire/Getty Images
 

Videók