Hosszabbításban kapott ki a Dallas

Hálaadás napján hagyományosan három NFL-meccset rendeznek.


Némi meglepetésre a Dallas Cowboys hazai pályán, hosszabbítás után kikapott a Las Vegas Raiderstől a profi amerikaifutball-liga (NFL) csütörtöki játéknapján.

Hálaadás napján hagyományosan három NFL-meccset rendeznek, s mivel más profi ligákban ilyenkor szünnap van, a szokásosnál is nagyobb figyelem irányul az Egyesült Államokban a mérkőzésekre. Az ünnepi játéknap két állandó résztvevője a Detroit Lions és a Dallas Cowboys. Utóbbi egyértelmű esélyesként léphetett pályára a hosszú ideje gyengélkedő Raiders ellen.

Kép

Az esélyeket azonban gyorsan felülírta a nevadai gárda, mely remekül kezdett. Első támadásából touchdownt szerzett, s ugyan a hazaiak rögtön válaszoltak, a Raiders a folytatásban is jól támadott és szinte végig vezetett. A Cowboys a kifejezetten sok pontot hozó találkozón három perccel a vége előtt egyenlített, az utolsó két percben pedig még mindkét oldalon esett egy mezőnygól (33-33). A hosszabbításban a Dallas támadhatott először, de eredménytelen volt a csapat, a Raiders pedig élt az eséllyel és végül Daniel Carlson 29 yardos mezőnygóljával győzni tudott.

A még nyeretlen Lions nem tudta megszerezni első sikerét, pedig nem volt messze tőle, ám hiába vezetett 14-13-ra az utolsó percben, a Chicago Bears utolsó másodperces mezőnygóllal kicsikarta a sikert. A nap zárótalálkozóján a Buffalo Bills a négy touchdown-átadással záró Josh Allen vezérletével simán verte a házigazda New Orleans Saintst.

Eredmények:
Detroit Lions-Chicago Bears 14-16
Dallas Cowboys-Las Vegas Raiders 33-36 - hosszabbítás után
New Orleans Saints-Buffalo Bills 6-31

Borítókép: Twitter

Videók