Halványuló playoff esélyek: A Chargerst az Oakland is megverte

Az NFL tizedik játékhetének nyitómérkőzésén az Oakland Raiders legyőzte csoportriválisát az San Diego Chargerst. A vesztes csapat sorozatban negyedik mérkőzését bukta el. Utoljára 2003-ban fordult elő hasonló csúfság a San Diegoval.


Rosszul kezdődött az Oakland Raiders számára a San Diego Chargers elleni csoportrangadó, ugyanis az első támadása csak 1:11 percig tartott. A hazaiak viszont pontokat szereztek az első driveból. A három perces támadás végén Nick Novak egy 20 yardos field goal kísérletet értékesített, ezzel 3-0-ra vezetett a Chargers. Az első negyed felénél a San Diego tackleje, Marcus McNeill egy ütközés után a földön maradt. A több perces ápolás után a huszonhét esztendős játékost az öltözőbe vitték, állítólag becsípődött a nyaka.

Az Oakland harmadik támadásából, már touchdown született, igaz vezéráldozattal. A driveban a Raiders egyik legjobb elkapója, nem mellesleg visszahordó specialistája, Jacoby Ford egy play végén megsérült. A TD-t Michael Bush 2 yardos futása után ünnepelhette a vendég csapat. Az első játékrészt az Oakland nyerte meg 7-3-ra.

A második negyed hasonlókép kezdődött mint az első, igaz ezúttal a San Diego első támadása tartott valamivel több mint egy percig, míg a Raiders szerzett pontokat az „ellentámadásból”. Egy 70 yardos drive végén a liga legjobb rúgója, Sebastian Janikowski értékesítette 23 yardos field goal kísérletét. A San Diego csak puntokig, míg a Raiders újabb touchdownig jutott. A negyed végén Palmer 33 yardos TD passzt adott, Denarius Moorenak, ezzel 17-3-ra vezetett a Raiders. A felvonásban Philip Riversék nem tudtak mit kezdeni a Raiders védelmével, főleg Kamerion Wimbley-vel. A huszonnyolc esztendős linebacker egy félidő alatt háromszor vitte földre a hazaiak irányítóját.

A mérkőzés alakulásáról mindent elárul a két iránytó közti hatalmas különbség. Carson Palmer 169 yardot és 1 TD átadást, míg Philip Rivers csupán 44 passzolt yardot tudott felmutatni. A megtett yardok tekintetében is nagy volt a differencia. Az Oakland Raiders 293 yardot, míg a San Diego Chargers 65 yardot haladt előre.

A harmadik negyed legelején megkezdte a felzárkózást a San Diego Chargers. Egy 80 yardos drive végén Rivers egy 30 yardos TD passzt adott Vincent Brownnak. Érdekesség, hogy az újonc elkapón két Raiders védő volt. Az Oakland az első támadásából jelezte, hogy nem szándékozik leadni az előnyét, ugyanis az újonc elkapó, Denarius Moore megszerezte második hatpontosát. Palmer, ezúttal egy 26 yardos TD passzt adott.

A negyed végén elképesztő jelenetnek lehettek szemtanúi a szurkolók, ugyanis Rivers egy 33 yardos passzt adott, Vincent Brownnak, azonban a videózás után a játékvezetők anulálták a hatpontost. A döntés értelmében Brown valóban TD-t szerzett, de az Oakland védője, Lito Sheppard hozzáért a labdához, közben kilépett a pályáról, ezért nem érvényes a touchdown. Pár pillanattal később Jacob Hester, már szabályos TD-t szerzett. Az utolsó negyed előtt 24-17-re vezetett a Raiders.

A negyedik játékrészt a vendégek kezdték, azonban Carson Palmer 18 yardra a Chargers end zonejától eladta a labdát. Paul Oliver fülelte le az irányító passzát. Érdekesség, hogy a Raiders támadásában volt egy 30 yardos Michael Bush futás. A megszerzett labdával, azonban nem tudott mit kezdeni a San Diego. A hazaiak, már puntra készülődtek, mikor a játékvezető bejelentette, hogy Jerome Boyd szabálytalansága miatt a San Diego automatikus first downt ért el.

Valamivel több mint három és félperccel a mérkőzés vége előtt Rivers egy tökéletes passzt adott Vincent Jacksonnak, azonban az elkapó nem a labdát nézte, így a játékszer Matt Giordano kezében landolt. Mivel a San Diegonak, már nem volt időkérése, így az Oakland a saját kezébe vette sorsa irányítását. A Raiders, azonban 1:04 perccel a mérkőzés vége előtt visszaadta Riverséknek a labdát. A San Diego, azonban elbénázta a lehetőséget, így az Oakland Raiders 24-17-re megnyerte az összecsapást.

A mérkőzés hősei Carson Palmer és Michael Bush volt. Az irányító 299 passzolt yarddal, 2 TD átadással és 1 interceptionnel zárt, míg a futó 242 yardot (157 futott, 85 elkapott) haladt előre, ezen felül egy hatpontost is szerzett. Nem szabad megfeledkezni az újonc elkapóról, Denarius Mooreról sem, aki 123 yardot és 2 TD-t jegyzett a találkozón. Az AFC Nyugati csoportját az Oakland 5-4-es mérleggel vezeti. A kaliforniai alakulatot a Kansas City Chiefs (4-4) és a San Diego Chargers követi (4-5). A Denver Broncos 3-5-tel áll, így még Tim Tebowék is esélyesek a csoportmegnyerésére.

San Diego Chargers – Oakland Raiders (3-7; 0-10; 14-7; 0-0) 17-24

 

Videók